26 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRProvedite Noć muzeja 2024. u Muzeju grada Trogira!

Provedite Noć muzeja 2024. u Muzeju grada Trogira!

Prijatelji životinja, vlasnici kućnih ljubimaca (i oni koji će to tek postati) i ljubimci, terapeuti, volonteri, pomagatelji i spasitelji – svi ljubitelji životinja, Noć muzeja u Trogiru 2024. godine je baš za vas!

Središnje događanje trogirske Noći muzeja je predstavljanje slikovnice “Lola kola” koje će se održati u Galeriji Cate Dujšin Ribar u 18:00 sati. Divnu, toplu, istinitu priču o Loli i njenim ljudima – Miri, Ivici i Emi Luciji, obitelji Ćudina unutar korica slikovnice ispisala je Andrea Debak, a ilustrirala Ana Kadoić. U predstavljanju ovog izdanja Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade sudjelovat će Mira Buble Ćudina, Ivica Ćudina, Andea Debak i Ivna Odak, njime će moderirati Maja Maljković Zelalija, no to nije sve…

Loli je među prvim psima u Hrvatskoj završila posebnu terapiju za pse s invaliditetom koja se zove “EMMETT”. Što je to EMMETT tehnika pojasnit će nam Teo Radić, humanitarac i volonter, fizioterapeut koji uz rad s djecom s posebnim potrebama, radi i sa životinjama… S obzirom na to da je Loli bila životinja u nevolji koja je imala sreću da ju je kao štene od nepuna dva mjeseca pronašla upravo Mira, udomila ju i pomogla joj, inspirirala nas je i da saznamo kako bi svatko od nas mogao pomoći životinjama u nevolji! Više o tome “što i kako” pojasnit će nam Nataša Litović, volonterka u udruzi Animal Aid Dalmatia.

Svojim dobrovoljnim prilogom, materijalnim u vidu hrane za mačiće ili pak novčanim, moći ćete pomoći već tijekom Noći muzeja u Muzeju grada Trogira, gdje će se nalaziti kutija za donacijeTko zna… možda vas priče koje čujete inspiriraju i potaknu da i sami postanete volonter, čuvar ili udomitelj!

Nakon središnjeg događanja, očekuje vas stručna šetnja palačom Garagnin – Fanfogna u pratnji kustosica s početkom u 20:00 sati tijekom koje ćete moći saznati priču o Gradu i njegovim ljudima koju pričaju predmeti izloženi u stalnom postavu Muzeja grada Trogira. Osim u pratnji kustosica, Muzej možete razgledati i sami – možda nikad niste bili u Knjižnici Garagnin – Fanfogna? Možda još ne znate što je naslikala Dujšin Ribar, Cata, a što izradila Radej Zlata? Možda ste već razgledali Muzej grada Trogira, ali niste stigli vidjeti novi dio stalnog postava s namještajem obitelji Mavretić? Ili restaurirani tkalački stan? Sve to i još puno više možete razgledati samostalno od 18:00 do 23:00 sata na našoj adresi Gradska vrata 4! Ulaz je besplatan!

Tekst & Foto: MGT

ZADNJE OBJAVE