9 C
Trogir
Srijeda, 30 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRProvale u stanove, građani budite oprezni

Provale u stanove, građani budite oprezni

Na području PU splitsko-dalmatinske bilježe se provale u domove, vozila i druge prostore kojom prilikom počinitelji koriste nepažnju građana i njihovo uvjerenje da im se to ne može dogoditi

Tijekom 11. i 12. kolovoza evidentirane su provale u dva stana u Splitu te po jedan na području Imotskog, Trogira i Kaštela kojom prilikom je otuđen novac, nakit i tehnika.     

-Ni najbolje brave nisu učinkovite ako ih ne zaključavamo! Po mogućnosti na vrata stana postavite sigurnosni lančiće, širokokokutnu špijunku i interfonski uređaj. Lako dostupna podrumska, garažna i vrata priručnih ostava osigurajte roletnama s osiguračem ili željeznim rešetkama. Ne držite novac i dragocjenosti u posudama na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i sl. lopovi znaju da ondje treba tražiti. Zapišite tvorničke brojeve(identifikacijske oznake) vrijednih tehničkih aparata i predmeta, a nakit, slike i slične predmete fotografirajte – popis i fotografije čuvajte na skrovitom mjestu. Budite oprezni i pokažite interes i dobrosusjedska suradnju u brizi za imovinu, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

ZADNJE OBJAVE