9 C
Trogir
Utorak, 29 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRProvale na splitskom i trogirskom području

Provale na splitskom i trogirskom području

Provale u domove i krađe iz domova najčešća su kaznena djela, a žrtva može biti bilo koji građanin

U proteklih nekoliko mjeseci iz kuće na splitskom području izvršena je krađa raznog ugostiteljskog inventara, alata te građevinskog materijala, pri čemu je počinjena veća materijalna šteta. Nadalje, na širem trogirskom području, u proteklih nekoliko mjeseci nepoznati počinitelj provalio je u prostorije kuće kojom prilikom su otuđeni razni predmeti, a počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 50 tisuća kuna. U tijeku je kriminalističko istraživanje.    

Sumnjiče se za počinjenje više kaznenih djela krađe i teške krađe

Policijski službenici II PP i PP Kaštela dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 21-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da su tijekom travnja i svibnja 2020.  zajedno  počinili devet krađa i jednu tešku krađu, dok je 21-godišnjak  sam počinio jednu tešku krađu. Tom prilikom su na splitskom i kaštelanskom području iz vozila, stanova i trgovina otuđili nakit, novac i dokumente, kozmetičke proizvode i raznu  tehniku. Ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 55 tisuća kuna. Zbog sumnje u počinjenje  navedenih  kaznenih  djela protiv njih je podnesena  kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 21-godišnjak je za sada nedostupan policiji, dok je 20-godišnjak doveden policijskom pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za pokušaj iznude

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iznude u pokušaju na štetu 47-godišnjaka. Utvrđena je sumnja da je 2. lipnja u tri navrata s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi sa svog mobilnog telefona na mobilni telefon oštećenog 47-godišnjaka poslao poruke prijetećeg sadržaja tražeći novac. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je doveden policijskom pritvorskom nadzorniku.

ZADNJE OBJAVE