21 C
Trogir
Nedjelja, 11 lipnja, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRPROPUSTILI STE POSLUŠAJTE: Sezonu bismo mogli zaključiti na preko 50 % u...

PROPUSTILI STE POSLUŠAJTE: Sezonu bismo mogli zaključiti na preko 50 % u odnosu na lani

O turizmu se uvijek puno piše u medijima i raspravlja u javnosti, broje se dolasci, noćenja i euri koje ostavljaju turisti, a pogotovo u ovoj „korona sezoni“. Upravo je sezona u Trogiru bila središnja tema razgovora emisije „Dobar dan“ Gradskog radija Trogir u kojoj je gost bio zamjenik gradonačelnika Viktor Novak.

-U lipnju smo imali slabije turističke rezultate kao i cijela Hrvatska. U tom mjesecu smo bili u odnosu na isto lanjsko razdoblje na oko 17 % gostiju. U srpnju smo ostvarili nekih 45 %. Najveći broj turista stiže nam iz Poljske, potom Njemačke, a po prvi put su domaći gosti na trećem mjestu. Turističke agencije, hotelijeri i privatni iznajmljivači u kolovozu očekuju još veći broj turista i sezonu bismo mogli zaključiti na preko 50 %. Ugodno smo iznenađeni jer su pretpostavke bile strašne, očekivalo se da će cijela godina biti maksimalno na 10 do 20%. Drvenici (Veliki, Mali) uvijek kasnije počinju sa sezonom i sada su na 40 % u odnosu na prošlu godinu. Stanje u gradu se znatno popravilo i restorani su solidno popunjeni. Nautičari su također vrlo zadovoljni jer im je posao na razini 70-80% u odnosu na lani. Čini mi se da je taj vid turizma najbolji u ovoj sezoni jer je na brodu lako održiva socijalna distanca, kazao je Novak, gostujući na Gradskom radiju Trogir.

U emisiji koju možete u cijelosti poslušati dolje na linku, bilo je još riječi o uređenju plaža s naglaskom na Saldun, radu TZ Trogir, mjerama za ugostitelje, broju covid oboljelih osoba u Trogiru, novoj ljetnoj pozornici te što sa Adventurom ukoliko se pogorša epidemiološka situacija

Piše: AL

ZADNJE OBJAVE