10 C
Trogir
Petak, 2 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRPromocija “Trogir u haiku” Dunje Kalilić

Promocija “Trogir u haiku” Dunje Kalilić

Gradska knjižnica Trogir poziva vas u svoje prostorije u ponedjeljak, 14.11. u 18 sati, na promociju zbirke pjesama Dunje Kalilić “Trogir u haiku”. Autorica je odlučila knjigu promovirati upravo u svom rodnom gradu, koji joj je (i ovog puta) bio inspiracija.

Simbolično, na sam Dan grada, Knjižnica i naša Dunja svojim sugrađanima poklanjaju književnu večer punu ljepote, svakodnevne kao i one davne. “Trogir u haiku”, kao i dosadašnje stvaralaštvo Dunje Kalilić, odražava njezinu nutrinu i ljubav prema mjestu i susretima koji su je oblikovali.

Gradska knjižnica vas stoga poziva na Dan grada na promociju knjige “Trogir u haiku” u nakladi Gradske knjižnice Trogir. Program započinje u 18 sati, stihove će interpretirati mladi dramski umjetnik Eugen Stjepan Višić, a zbirku predstaviti Sanda Marlais Buble, Ruža Kovačević Bilić i autorica Dunja Kalilić.

“Autorica stihovima slavi Trogir – njegovu ljepotu, starinu, bogatu povijest, kulturu – ali nije zaboravila na ljude, detalje, svakodnevno i obično, koje daje dušu, prenosi atmosferu ljepote života u malom gradu.

Haiku Dunje Kalilić slavi ono majstorsko, domaćeg okusa, staro i suvremeno, toplih boja kamena okupanog suncem, neizbrisivo u nama.”

(Iz pogovora , Ruža Kovačević Bilić)

“Postoje mnogi lijepi gradovi

Postoje mnogi dragi gradovi

Ali samo je jedan

RODNI GRAD”

(Dunja Kalilić)

Izvor: GKT

ZADNJE OBJAVE