15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRProjekt udruge TOMS „Konj moj prijatelj“ obilježio 6. rođendan

Projekt udruge TOMS „Konj moj prijatelj“ obilježio 6. rođendan

Svečano je bilo 11. lipnja na obilježavanju šestog rođendana terapijskog jahanja udruge TOMS koji je okupio korisnike, njihove roditelje, volontere i djelatnike udruge.   

Inače, projekt terapijskog jahanja „Konj moj prijatelj“ pokrenut je 9. travnja 2014. godine, ali zbog situacije s koronavirusom proslava je prolongirana.  

Podsjetimo, na samom početku projekt je koristilo 5, a danas ga koristi 33 korisnika,  uz 15 volontera.

Tijekom godina, mnogi plemeniti ljudi velikog srca su pomagali. Tako su im Apatmani Medena ustupili teren, Dino Babić konja, a Brodotrogir je izradio i donirao rampu za uzjahivanje.

Dvije godine nakon, uginuo je konj u vlasništvu Dina Babića te se projekt jedno vrijeme nije provodio.

Uz veliko zalaganje udruge i vrijednih volontera krenulo se u potragu  za novim konjem. Udruzi su tako donirana dva konja zahvaljujući dobrim ljudima i HVIDRA-i Trogir te je projekt  11. lipnja 2017. nastavio s radom.  

Ove godine, udruga je dobila naputak da mora iseliti s terena doniranog od Apartmana Medena te su tražili novi. Nakon dugog traženja, dobili su poziv od načelnika Općine Marina Ante Mamuta, koji im je ustupio svoj teren na OPG-u „Obiteljsko izletište Batina“ u Blizni Donjoj.  

Od njega su dobili na korištenje i sve potrebne terene, od staja, pašnjaka do prostorija za volontere. Voditeljica terapijskog jahanja Ana Jajić uputila mu je na rođendanskoj proslavi, kojoj je nazočio, zahvale na svesrdnoj pomoći i svakodnevnom zalaganju.

-Snaga, volja, borba te ogromna ljubav volontera, pobjeđuje sve. Mladi, vedri i veseli čovjeka ostave bez teksta. Samo treba doći i doživjeti tu bezgraničnu ljubav na terenu kada rade s korisnicima i konjima. Barbara Tomaš, Kristian Jelić, Marina Pensa, Ivan Čurlin, Roko Jajić, Mateo Odobašić, Tonćica Barada, Milan Pejić i najmlađi volonteri Marko Jajić, Toma Jajić i Marko Pejić daju svoje slobodno vrijeme i HVALA IM.

Vozač Ivan Tomaš je uvijek tu kad nam treba, a sve je puno lakše uz podršku našeg predsjednika Ivice Bašića koji nas u svemu podržava, kazala je Ana Jajić.

Foto: Udruga TOMS

Fotogaleriju pogledajte na LINKU

ZADNJE OBJAVE