27 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRProjekt OŠ Petar Berislavić odabran na natječaju Centra izvrsnosti

Projekt OŠ Petar Berislavić odabran na natječaju Centra izvrsnosti

Na ovogodišnjem natječaju Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, između ostalih, odabran je i projekt OŠ Petar Berislavić pod nazivom „Inamorajen śe tebi grade!“, odnosno divim se tebi grade. 

Ovogodišnja tema natječaja “Skrivena blaga mista moga” odnosi se na nepokretnu materijalnu baštinu. Centar će odabrane projekte financirati iznosom od pet tisuća kuna.

Inače, cilj natječaja  „Čuvari baštine“ CI SDŽ  je razvijanje inovativnosti, kreativnosti, kritičkog  mišljenja, informacijske i digitalne pismenosti te sposobnosti za istraživački i suradnički rad kroz planiranje, provedbu i prezentaciju projekta u području baštine.

Namijenjen je potencijalno darovitim učenicima u umjetničkom i humanističkom području, kao i svim učenicima koji su zainteresirani za projektnu nastavu, interdisciplinarni pristup, suradničko, istraživačko i inovativno učenje.

– Naša škola stara je 111 godina i spomenik je ljepote našega grada, ali i mjesto u kojem učitelji razvijaju talente naše djece, usmjeravaju ih k pozitivnim odgojnim vrijednostima te ih potiču na proaktivan angažman u zajednici u kojoj žive. Mentorskim radom učitelji će voditi skupine učenika u aktivnostima koje za cilj imaju istraživanje i upoznavanje s tajnovitim i skrivenim blagom kulturne i povijesne baštine grada Trogira. Učenici će prezentirati svoj rad kroz aktivnosti u kojima su se pronašli sukladno svojim interesima i talentima koje posjeduju – likovnom stvaralaštvu, povijesnom istraživanju, brigom o ekologiji, dramsko-recitatorskom i glazbenom izričaju ili pak informatičkim vještinama. Timskim radom objedinit će se učenički prikaz skrivenih blaga mista našega, poručili su iz škole.

Izvor: OŠ Petar Berislavić

ZADNJE OBJAVE