13 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAPrimopredaja vlasti u Trogiru: Ante Bilić preuzeo gradonačelničku dužnost

Primopredaja vlasti u Trogiru: Ante Bilić preuzeo gradonačelničku dužnost

Izborni pobjednik Ante Bilić preuzeo je u petak gradonačelničku dužnost od svoga prethodnika Ante Stipčića koji je na čelu Trogira bio četiri godine.

Simboličnom primopredajom dužnosti između sadašnjeg SDP-ovog i bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika službeno je označena i smjena vlasti koja je, bar što se tiče izvršne poluge, sada u rukama trogirskih socijaldemokrata iz čijih redova dolazi i dogradonačelnik Viktor Novak dok je druga zamjenica HNS-ovka Ruža Kovačević Bilić.

U nazočnosti sada već bivših dogradonačelnika Filipa Anđelića i Radovana Slade Šolovića, Stipčić je Bilića prvo izvijestio o rezultatima lokalnih izbora te pročitao izvješće o primopredaji, a potom se osvrnuo i na svoj četverogodišnji mandat kojeg je znao nazivati „sanacijskim“.

Govoreći o stanju gradskih financija, koje je zatekao prije četiri godine, Stipčić je kazao da je gotovo cijeli svoj gradonačelnički mandat posvetio saniranju naslijeđenih dubioza, koje su težile i na desetke milijuna kuna, poput ovrha, minusa na tekućem računu i sudskih sporova.

-Na današnji dan, kad preuzimate gradonačelničku dužnost, želim vas izvijestiti da je račun pozitivan, minus na tekućem računu sveden je na nulu, a od 185 zatečenih sudskih sporova, riješili smo njih 63. Najveći kamen oko vrata bile su nam naslijeđene ovrhe i za njih smo izdvojili 20 milijuna kuna. To je zaista velik novac koji se mogao drugačije utrošiti, no stare smo dugove morali vraćati, poručio je Stipćić. Dodao je da su unatoč prislilnoj štednji i restrikcijama zbog vraćanja dugova ipak pokrenuli neke vrijedne projekte, a vodili su računa i o svim segmentima komunalnog gospodarstva. Spomenuo je i Holding, koji je prije četiri godine imao dug od 20 milijuna kuna, a sada, kaže Stipćić, uredno posluje i radnicima redovito isplaćuje plaće.

-Čestitam vam na izbornoj pobjedi i želim da nastavite projekte, koje smo započeli i koji će pridonijeti podizanju kvalitete života u našem gradu. Uz želje za uspješan mandat i vođenje grada na dobrobit sviju nas, predajem vam čiste finacije i pozitivan račun, poručio je svom nasljedniku i imenjaku bivši trogirski gradonačečnik, koji se nakon političke karijere vraća na staro radno mjesto u splitski KBC.

Novi prvi čovjek grada uzvratio je svome prethodniku na dobrim željama, kazavši da će nastaviti sve dobre projekte jer, kako je podvukao, „Trogir ne počinje niti završava ni s Antom Bilićem ni s Antom Stipčićem“.

-Sigurno vam nije bilo lako protekle četiri godine. Bilo je problema, no izdržali ste i na tome vam zahvaljujem. Građani su na ovim izborima rekli da žele promjenu i ona se dogodila. Za nas nema odmora, odmah počinjemo raditi i provoditi ono što smo našim građanima i obećali,  istaknuo je Bilić, poručivši da će provesti reviziju poslovanja grada nakon čega će imati prave informacije o stvarnom stanju stvari.

Foto: IRM
{gallery}antebilic{/gallery}

ZADNJE OBJAVE