14.8 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica KULTURA Prijave za radionicu "Kukuriku, dobar dan!" i izlet na Drvenik Veli počinju...

Prijave za radionicu “Kukuriku, dobar dan!” i izlet na Drvenik Veli počinju danas!

 Drugi set radionica u okviru 23. Edukativno-muzejske akcije HMD-a u Muzeju grada Trogira održat će se 24. i 25. travnja. Riječ je o radionicama “Kukuriku, dobar dan!” koje će se odvijati u Edukativnoj zoni Muzeja grada Trogira u utorak, 24. travnja u 16:00 sati te u srijedu, 25. travnja u 9:00 sati. 

Prijave su obavezne, a prijaviti se možete voditeljici radionica Goranki Tomaš na tel. 881 406 (birati 6), mob. 099 6707 159 ili na e-mail adresu gogtomas@gmail.com.

Što se krije iza ovog zanimljivog naziva radionica, saznajte u nastavku…

“Još od davnina ljudi su imali običaj na pramce svojih brodova postavljati različite likove, u početku su to bila mitološka bića, razni vođe ili pak božanstva. Dotično mjesto na pramcu broda je istaknuto i strateško, te je samim time idealna pozicija za simbol nekoga snažnog, veličanstvenog i hrabrog. Vjerojatno je pulena, odnosno određena skulptura na pramcu broda davala ljudima vjeru u pobjedu, ona ih je vodila tijekom morskih plovidbi. 

Bitka kod Lepanta, smještenog u današnjem Korintskom zaljevu, iz 1571. najveća je pomorska bitka u povijesti čovječanstva, odnijela je mnoge živote, ali imala je i svoju veliku važnost; oslobođenje od Turaka, bila je to prva velika pobjeda kršćana nad Osmanskim Carstvom. Skulptura pijetla u Muzeju grada Trogira ratni je trofej s turske galije i sjećanje na bitku kod Lepanta.”, uvodi u temu radionica “Kukuriku, dobar dan” muzejska pedagoginja Goranka Tomaš, te najavljuje: 

“Na predstojećim radionicama koristiti ćemo se tehnikom kolaža pri izradi muzejskog pijetla kako bi efekt kolorizma bio što prisutniji, a uostalom pravi pivac je kralj prekrasnoga perja te najavljivač svakog novog dana!”

No, to nije sve! Od danas se možete prijaviti i za izlet na Drvenik Veli koji je, u okviru 23. EMA, planiran u nedjelju, 29. travnja 2018. Trajekt s trogirske rive polazi u 10:00 sati. Prijave se zaprimaju na tel. 881 406 (birati 6), mob. 099 6707 159 ili na e-mail adresu gogtomas@gmail.com.

 

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....