24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIROdržano 22. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Održano 22. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U predivnom okruženju Grada Korčule, 14.travnja je održano 22. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u kojem je sudjelovalo 14 ekipa podmlatka i 9 ekipa mladih Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Mladi su pokazali znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te  vještine pružanja prve pomoći.

Pobjednici u obje kategorije su ekipe GDCK Split, a trogirska ekipa mladih SŠ Ivana Lucića u konkurenciji od 9 ekipa osvojila je izvrsno 2. mjesto i donijela dugo očekivani pehar.

Ekipu čine: Matea Bakica, Martina Nevistić, Kristina Bilić, Nina Bilić, Ivana Medić i Marina Bakica s mentoricom Mirjanom Petrić i šminkericom Antonelom Radić.

Ekipa podmlatka OŠ Petar Berislavić u konkurenciji od 14 ekipa, u sastavu Aneta Jurković, Lucija Guteša, Marina Smoljić,Laura Andrea Krstulović,Nina Pažanin i Marijeta Halbert s mentoricom Ankicom Bašić osvojila je 9. mjesto.

– Preko 230 sudionika natjecanja druženje je započelo 13.travnja odlaskom u Korčulu gdje je GDCK Korčula organiziralo odličan smještaj, razgledavanje grada i kulturnu večer, dok je 14.travnja realizirano  natjecanje i nastavak druženja, a 15.travnja na povratku smo obišli Stonske zidine i solanu te se u popodnevnim satima prezadovoljni i sretni vratili svojim kućama. Od srca zahvaljujemo organizatorima i svima koji su nas podržali i omogućili da se vratimo sa predivnim uspomenama, s ciljem da budemo još uspješniji u svom radu, kazala je ravnateljica GDCK Trogir Tanja Jakus. 

Foto: GDCK Trogir

{gallery}crvenikriz2{/gallery}

ZADNJE OBJAVE