14.8 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Pridruži se kolektivnoj sadnji drveća na trogirskom području

Pridruži se kolektivnoj sadnji drveća na trogirskom području

Grad Trogir se uključio u građansku inicijativu “Dani kolektivne sadnje drveća” pod nazivom “Zasadi drvo ne budi panj”.

Udruga “Eko-Žedno” je koordinator akcije na području grada, a osim same udruge, priključili su se još Dječji vrtić “Maslina”, GAT, Muzej grada Trogira, MO Plano i Trogir Holding. Lokacije sadnje su Žedno, Travarica Naselje, Soline, Igralište Plano i Riva. MO Čiovo je također trebao biti uključen u akciju ali nisu pronađene adekvatne lokacije. Očekuje se sudjelovanje oko 50 volontera. Sadnja će se odvijati tri dana 25., 26. i 27. listopada.

„U Žednom ćemo saditi 10 sadnica koštela pored crkve na Brcu i pored dječjeg igrališta. Okupljanje je u subotu, 26. listopada u 08.00 sati. Pridružite se druženju u prirodi i budite dio ove hvalevrijedne akcije. Posebno se zahvaljujemo na doprinosu Gradu Trogiru, Trogir Holdingu i gospođici Nikolini Tomaš, Lions Clubu Trogir i gospođi Tatjani Vukman, poduzeću “Jadro” i gospođi Miri Gluhak“, kazao je Nikša Hrabar iz Udruge Eko – Žedno.

Muzej grada Trogira, uz potporu Grada Trogira, priključuje se kolektivnoj sadnji drveća – ZASADI DRVO NE BUDI PANJ! Pozivamo djecu svih uzrasta da se priključe sadnji i radionici koja će se odvijati na Solinama pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš. Okupljanje je u subotu u 8:45 na sjevernim vratima o´ grada, a sadit će se na mjestu novog parka za pse. Radionica je potpuno besplatna, Grad Trogir osigurao je sadnice, a Muzej grada Trogira materijal za radionicu. Sve što trebate je prijaviti se na gogtomas@gmail.com, tel. 021 881 406 (birati 6) ili mob. 099 670 7159.

“Pozivamo zainteresiranu djecu svih uzrasta da se prijave kako bismo posadili stablo na mjestu novog parka za pse. Vlasnicima i njihovim ljubimcima potrebna je hladovina u njihovom zajedničkom druženju, a  na ovaj način želimo doprinijeti i našem planetu Zemlji da ima barem malčice više kisika za sve nas. Prilikom ove akcije, nakon sadnje, svi prijavljeni imati će mogućnost i nacrtati stablo koje smo svi zajedno posadili i neka nam raste, raste… Veselimo se novom zelenilu i vašim prijavama!“, istaknula je Goranka Tomaš u pozivu na ovu zelenu akciju. 

 

 

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....