24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPridruži se kolektivnoj sadnji drveća na trogirskom području

Pridruži se kolektivnoj sadnji drveća na trogirskom području

Grad Trogir se uključio u građansku inicijativu “Dani kolektivne sadnje drveća” pod nazivom “Zasadi drvo ne budi panj”.

Udruga “Eko-Žedno” je koordinator akcije na području grada, a osim same udruge, priključili su se još Dječji vrtić “Maslina”, GAT, Muzej grada Trogira, MO Plano i Trogir Holding. Lokacije sadnje su Žedno, Travarica Naselje, Soline, Igralište Plano i Riva. MO Čiovo je također trebao biti uključen u akciju ali nisu pronađene adekvatne lokacije. Očekuje se sudjelovanje oko 50 volontera. Sadnja će se odvijati tri dana 25., 26. i 27. listopada.

„U Žednom ćemo saditi 10 sadnica koštela pored crkve na Brcu i pored dječjeg igrališta. Okupljanje je u subotu, 26. listopada u 08.00 sati. Pridružite se druženju u prirodi i budite dio ove hvalevrijedne akcije. Posebno se zahvaljujemo na doprinosu Gradu Trogiru, Trogir Holdingu i gospođici Nikolini Tomaš, Lions Clubu Trogir i gospođi Tatjani Vukman, poduzeću “Jadro” i gospođi Miri Gluhak“, kazao je Nikša Hrabar iz Udruge Eko – Žedno.

Muzej grada Trogira, uz potporu Grada Trogira, priključuje se kolektivnoj sadnji drveća – ZASADI DRVO NE BUDI PANJ! Pozivamo djecu svih uzrasta da se priključe sadnji i radionici koja će se odvijati na Solinama pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš. Okupljanje je u subotu u 8:45 na sjevernim vratima o´ grada, a sadit će se na mjestu novog parka za pse. Radionica je potpuno besplatna, Grad Trogir osigurao je sadnice, a Muzej grada Trogira materijal za radionicu. Sve što trebate je prijaviti se na gogtomas@gmail.com, tel. 021 881 406 (birati 6) ili mob. 099 670 7159.

“Pozivamo zainteresiranu djecu svih uzrasta da se prijave kako bismo posadili stablo na mjestu novog parka za pse. Vlasnicima i njihovim ljubimcima potrebna je hladovina u njihovom zajedničkom druženju, a  na ovaj način želimo doprinijeti i našem planetu Zemlji da ima barem malčice više kisika za sve nas. Prilikom ove akcije, nakon sadnje, svi prijavljeni imati će mogućnost i nacrtati stablo koje smo svi zajedno posadili i neka nam raste, raste… Veselimo se novom zelenilu i vašim prijavama!“, istaknula je Goranka Tomaš u pozivu na ovu zelenu akciju. 

 

 

ZADNJE OBJAVE