9 C
Trogir
Srijeda, 30 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRPP Trogir: Sumnjiči se za nanošenje teške tjelesne ozljede

PP Trogir: Sumnjiči se za nanošenje teške tjelesne ozljede

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, četiri prijevare, dvije teške krađe, pet krađa i dva požara. U posljednja 24 sata evidentirano je osam prometnih  nesreće od kojih šest s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže i jedna lakše ozlijeđena.

Prijavljeni zbog prijetnje 53-godišnjaku

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika. Utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su dana 10. srpnja 2020. godine u ulici Solurat u Splitu oko 20 sati, nakon što su prepoznali 53-godišnjeg muškarca kao službenu osobu, započeli s psovanjem i vrijeđanjem istog, a nakon što su nasrnuli na njega uputili su mu i prijetnje zbog čega će se protiv njih Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu specijaliziranom za mladež podnijeti kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijetnje iz članka 139 stavak 3. u svezi stavka 2. Kaznenog zakona.

Sumnjiči se za nanošenje teške tjelesne ozljede

Policijski službenici PP Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom koji se sumnjiči da je u noći 16. srpnja na ulici u Trogiru tjelesno napao 18-godišnjaka i nanio mu tešku tjelesnu ozljedu. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Provala u vozilo

Tijekom 15./16. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u osobno vozilo koje se nalazilo parkirano u ulici 114. Brigade u Splitu. Tom prilikom je iz vozila otuđena tehnička oprema, te je oštećena unutrašnjost vozila. Počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 10 tisuća kuna, a policijski izvidi su u tijeku.

Najava pojačanog nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama i tijekom ovog vikenda policija nastavlja s poduzimanjem  pojačanih aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, a činjenjem kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“. Sve sudionike u prometu podsjećamo na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge!

ZADNJE OBJAVE