15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRKula Kamerlengo: Predstava koja će vas nasmijati, ali i uzburkati duhove

Kula Kamerlengo: Predstava koja će vas nasmijati, ali i uzburkati duhove

Radi trenutne epidemiološke situacije u gradu Trogiru, predstava “Split in Space” zakazana za 19.07., odgađa se na novi termin. Novi termin predstave je 16.09. u kuli Kamerlengo sa početkom u 21h. Sve kupljene ulaznice za 19.7. vrijediti će i za novi datum. Ulaznice i dalje možete kupiti na prodajnom mjestu TZ Trogir, sustav Eventim te Croatia Tickets

„Split in Space“, satirično kabaretska predstava splitskog Gradskog kazališta mladih, gostovat će izvedbom u Kuli Kamerlengo u nedjelju, 19. srpnja s početkom u 21 sat. Riječ je o predstavi autora i redatelja Ivana Lea Leme u kojoj nastupa kvartet glumaca iz ansambla spomenutog kazališta Ivo Perkušić, Siniša Novković, Matija Grabić i Ana Gruica Uglešić.

Predstava je žanrovski obogaćena znanstveno fantastičnim elementima. Junaci predstave, naime, odlaze u svemir i iz svemirskog broda, nude pogled na svoj grad, ali i na same sebe. Likovi uključuju jednog potomka ustaške emigracije koji je naslijedio gostionicu na Klisu, zatim glumca i torcidaša. Četvrti lik, kojeg igra Ana Gruica Uglešić sasvim je specifičan i temelji se na radikalnoj i iznenađujućoj transformaciji. Jedinu damu u glumačkoj postavi zamolili smo za razgovor.

-„Lock down“ zbog korone u neku ruku mi je dobro došao za kratki predah i slaganje prioriteta u životu, ali scena mi je ipak nedostajala. U predstavi, koja je izašla uoči uvođenja strožih mjera, doživljavamo smak svijeta s čime smo se na probama šalili, no nije trebalo dugo da se upravo to na neki način i dogodi. Predstava je eksplozivna, dinamična, za naše prostore pomalo kontroverzna jer se obrađuju teme poput partizana, ustaša, promjene spola, identiteta, gdje pripadamo, što smo i tko smo. Ona pomiče granice, tematika i rječnik nisu svakodnevni. Bilo je reakcija, većina pozitivnih, ali našlo se malo i uvrijeđenih. Svatko tko je zdrav i tko gravitira 21. stoljeću ne bi trebao imati problem s predstavom, trebala bi ga samo ugodno nasmijati. Dođite u Kulu Kamerlengo vidjeti što smo to pripremili, kazala je Ana Gruica Uglešić.

Poslušajte razgovor Ane Gruice Uglešić za Gradski radio Trogir – voditeljica Ana Rožić …

Organizatori napominju kako je predstava namijenjena publici starijoj od 18 godina.

ULAZNICE: TZ Trogir, sustavi eventim.hr i croatiatickets te na dan predstave na ulazu!

ZADNJE OBJAVE