14 C
Trogir
Petak, 24 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRPOZORNICA S KUPOLOM ZA KVALITETNIJA KULTURNA DOGAĐANJA

POZORNICA S KUPOLOM ZA KVALITETNIJA KULTURNA DOGAĐANJA

Podsjetimo, u sklopu strateškog projekta iz ITU mehanizama Urbane aglomeracije Split „Otvorene ljetne pozornice“, Grad Trogir dobio je 2019. godine oko milijun kuna bespovratnih sredstava za nabavu mobilne ljetne pozornice za potrebe brojnih manifestacija u gradu. Financiranje obuhvaća: modularnu pozornicu s kupolom, montažne tribine, sustav rasvjete i ozvučenja, tri drvene kućice, zaštitnu ogradu i 500 novih stolica. Bespovratnim sredstvima pokrit će se 85 posto iznosa, a Grad će platiti preostalih 15. Nova oprema će znatno unaprijediti mogućnosti održavanja raznih događanja te poboljšati njihovu kvalitetu i raznolikost.

  • Danas je konačno potpisan ugovor o nabavi spomenute pozornice i prateće opreme. Radi se o projektu kojeg smo čekali i pripremali godinama. Projekt je sufinanciran EU sredstvima na što smo posebno ponosni. Vidjeli smo i ove sezone koliko nam je za ljetna i sva ostala događanja tijekom godine nužna takva oprema koju smo do sada iznajmljivali. Rok za dovršetak je 60 dana i nadam se kako ćemo do Dana Grada i Adventa imati priliku na kvalitetniji način organizirati kulturna događanja. Kad se pozornica projektirala vodilo se računa o njenoj multifunkcionalnosti, kazao je gradonačelnik Ante Bilić.

Ljetna pozornica je proizvod zagrebačke firme Kupole – bolje od šatora d.o.o. koja se bavi proizvodnjom, iznajmljivanjem i prodajom geodetskih kupola, a osnovana je u Zagrebu 2011. godine. Jedini su proizvođači geodetskih kupola u svijetu čiji svi modeli mogu biti sastavljani kao cjelovita zatvorena kupola, ali i kao poluotvoreni koncertni krov. Ovaj originalni koncept pokazao se iznimno uspješnim, posebno u ljetnim mjesecima.

  • Glavna karakteristika naručene pozornice je kupolasti oblik i kompletno se proizvodi u Hrvatskoj. Sastoji se od vrlo lagane čelične konstrukcije koja je specifična po tome što je najotpornija na sve vremenske uvjete i u principu je vrlo kvalitetno rješenje za ovakve potrebe, kazao je Marko Matošić iz spomenute firme.

ZADNJE OBJAVE