17.2 C
Trogir
Ponedjeljak, 25 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIPotrudimo se još malo! Ivana nadomak liječenju u Izraelu

Potrudimo se još malo! Ivana nadomak liječenju u Izraelu

Svojom životnom borbom Splićanka Ivana Filipović Grčić podigla je Hrvatsku na noge. Podršku joj nesebično daju dobri ljudi, prijatelji, kolege, poznanici koji su pokrenuli humanitarnu akciju, a kako ona napreduje saznali smo u razgovoru s njenom kolegicom Ivanom Kujundžić.

Podsjetimo, radi se o 38 – godišnjoj logopedici, majci osnovnoškolke koja je prije nekoliko godina počela borbu s melanomom, a liječenje u Hrvatskoj više nije adekvatno. Jedina nada za uspješno liječenje je odlazak u Izrael gdje je dostupna TIL (tumor – infiltrating – lymphocyte) Therapy kao jedna od najuspješnijih metoda liječenja na svijetu.

Akcija ide dobro, ali sredstava još nedostaje. Okupili smo se spontano 5. lipnja kada smo saznali da se Ivani bolest vratila. Nismo htjeli dopustiti da se ona s time sama bori te smo na Facebook grupi krenuli sa prvom objavom koja se dijelila svakome. U ovakvim situacijama naši ljudi brzo i u velikom broju reagiraju, a tako se dogodilo i sada. Za liječenje u Izraelu je potrebno mnogo novca, 200 000 eura tj. milijun i pol kuna. Skupljeno je milijun i 109 000, dakle nedostaje još oko 400 000 kuna. Kad smo pokrenuli akciju nismo očekivali da će se skupiti toliki iznos u samo tjedan dana. Na početku smo s njenom OŠ Kamen- Šine i ravnateljem pokrenuli akciju za koju je korišten osobni bankovni račun. Za službeno pokretanje treba rješenje koje se duže čeka, ali 16. lipnja smo ga ishodili radi čega je otvoren novi račun (devizni i kunski) u Zagrebačkoj banci.

Ivana se hrabro drži, veliki je borac. Trenutno u Splitu prima kemoterapiju. Bilo je otvoreno više mogućnosti za liječenje: Amerika, Švicarska te Izrael koji je najizgledniji s obzirom na pandemiju. Budući da boluje od melanoma, koristim priliku upozoriti na opasnost od izlaganja suncu, posebno nas u Dalmaciji. Pazite na svaku promjenu na koži i ne odgađajte posjet liječniku, naglašava Ivana Kujundžić.

Od srca zahvaljujem svim medijima, društvenim mrežama, ljudima dobrog srca, javnim osobama od pjevača, sportaša itd. te svima koji su uplatili u skladu sa svojim mogućnostima. Pozivam da se zajedno potrudimo još malo kako bismo skupili potrebnu svotu. Nadamo se da ćemo našu Ivanu što skorije uputiti na liječenje s pozitivnim ishodom, zaključuje.

Uplate idu na novi račun:

IBAN: HR3123600001502773088 (Zagrebačka banka),

Svrha: Donacija za humanitarnu akciju – Za Ivanu od srca,

Organizator: OŠ Kamen-Šine Split

Poslušajte gostovanje Ivane Kujundžić na Gradskom radiju Trogir – voditeljica Gordana Dragan.

Piše: AL, AR

ZADNJE OBJAVE