13 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI Potrudimo se još malo! Ivana nadomak liječenju u Izraelu

Potrudimo se još malo! Ivana nadomak liječenju u Izraelu

Svojom životnom borbom Splićanka Ivana Filipović Grčić podigla je Hrvatsku na noge. Podršku joj nesebično daju dobri ljudi, prijatelji, kolege, poznanici koji su pokrenuli humanitarnu akciju, a kako ona napreduje saznali smo u razgovoru s njenom kolegicom Ivanom Kujundžić.

Podsjetimo, radi se o 38 – godišnjoj logopedici, majci osnovnoškolke koja je prije nekoliko godina počela borbu s melanomom, a liječenje u Hrvatskoj više nije adekvatno. Jedina nada za uspješno liječenje je odlazak u Izrael gdje je dostupna TIL (tumor – infiltrating – lymphocyte) Therapy kao jedna od najuspješnijih metoda liječenja na svijetu.

Akcija ide dobro, ali sredstava još nedostaje. Okupili smo se spontano 5. lipnja kada smo saznali da se Ivani bolest vratila. Nismo htjeli dopustiti da se ona s time sama bori te smo na Facebook grupi krenuli sa prvom objavom koja se dijelila svakome. U ovakvim situacijama naši ljudi brzo i u velikom broju reagiraju, a tako se dogodilo i sada. Za liječenje u Izraelu je potrebno mnogo novca, 200 000 eura tj. milijun i pol kuna. Skupljeno je milijun i 109 000, dakle nedostaje još oko 400 000 kuna. Kad smo pokrenuli akciju nismo očekivali da će se skupiti toliki iznos u samo tjedan dana. Na početku smo s njenom OŠ Kamen- Šine i ravnateljem pokrenuli akciju za koju je korišten osobni bankovni račun. Za službeno pokretanje treba rješenje koje se duže čeka, ali 16. lipnja smo ga ishodili radi čega je otvoren novi račun (devizni i kunski) u Zagrebačkoj banci.

Ivana se hrabro drži, veliki je borac. Trenutno u Splitu prima kemoterapiju. Bilo je otvoreno više mogućnosti za liječenje: Amerika, Švicarska te Izrael koji je najizgledniji s obzirom na pandemiju. Budući da boluje od melanoma, koristim priliku upozoriti na opasnost od izlaganja suncu, posebno nas u Dalmaciji. Pazite na svaku promjenu na koži i ne odgađajte posjet liječniku, naglašava Ivana Kujundžić.

Od srca zahvaljujem svim medijima, društvenim mrežama, ljudima dobrog srca, javnim osobama od pjevača, sportaša itd. te svima koji su uplatili u skladu sa svojim mogućnostima. Pozivam da se zajedno potrudimo još malo kako bismo skupili potrebnu svotu. Nadamo se da ćemo našu Ivanu što skorije uputiti na liječenje s pozitivnim ishodom, zaključuje.

Uplate idu na novi račun:

IBAN: HR3123600001502773088 (Zagrebačka banka),

Svrha: Donacija za humanitarnu akciju – Za Ivanu od srca,

Organizator: OŠ Kamen-Šine Split

Poslušajte gostovanje Ivane Kujundžić na Gradskom radiju Trogir – voditeljica Gordana Dragan.

Piše: AL, AR

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....