15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIOprez: Pojačana kontrola prometa za vikend

Oprez: Pojačana kontrola prometa za vikend

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Splitsko-dalmatinske županije provoditi nadzor i kontrolu prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.
 

Danas u poslijepodnevnim i večernjim satima na području PU splitsko-dalmatinske biti će provedena operativna akcija „Faktori rizika“ posebno usmjerena na sankcioniranje najtežih prekršaja vezanih uz brzinu, alkohol, pojas/kaciga i mobitel.
 
Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja  uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.
           
-Sve sudionike u prometu dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

ZADNJE OBJAVE