26 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPOTPORE TURISTIČKE ZAJEDNICE KOJE POTIČU KVALITETU TURISTIČKE PONUDE

POTPORE TURISTIČKE ZAJEDNICE KOJE POTIČU KVALITETU TURISTIČKE PONUDE

Trogirska Turistička zajednica prvi put je objavila javni poziv za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpora iz programa “Potpore turističkim manifestacijama u 2023. godini“Marin Piveta, direktor TZ pojasnio je koji je cilj poziva i tko se sve može prijaviti.

  • Predmet poziva je dodjela bespovratnih sredstava od strane TZ za manifestacije od lokalnog, regionalnog, nacionalnog ili međunarodnog značaja, kao glavnog motiva dolaska u destinaciju, a koje doprinose sljedećim ciljevima: razvoj turizma, podizanju kvalitete turističke ponude, razvoju kongresnog, kulturnog, sportskog, gastronomskog i ostalih selektivnih oblika turizma, razvoju sadržaja koji omogućuju poboljšanje kvalitete i produženje turističke sezone, povećanju prometa posebice u razdoblju predsezone i posezone, stvaranju prepoznatljivog imidža destinacije. Poziv se konkretno odnosi na sve vanjske organizatore manifestacija (trgovačka društva, obrte, kulturne i druge javne ustanove, udruge, fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost) koje stvaraju prepoznatljive turističke proizvode i projekte koji doprinose razvoju turizma u destinaciji, kazao je.

Pojedinci ili udruge koji se jave na javni poziv u suradnji s TZ „pojačat“ će organizaciju kulturnog ili nekog drugog događaja posebice u predsezoni i posezoni naglašava Piveta.

  • Turistička zajednica kao destinacijska menadžment organizacija sukladno članku 2. stavku 2. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma ovim javnim pozivom okuplja dionike javnog, privatnog i civilnog sektora radi ostvarivanja zajedničke vizije podupiranjem svih dobrih i kvalitetnih turističkih proizvoda koji doprinose promociji destinacije
  • Ovaj javni poziv također potiče razvoj ponude u razdoblju predsezone i posezone sve sukladno članku 32. točki 1, Zakona o turističkim zajednicama. Inače naša TZ tijekom godine redovito podupire razne manifestacije koje doprinose promociji grada, no ovim javnim pozivom koji bi trebao postati ustaljen svake godine s objavom početkom godine, podiže se transparentnost u dodjeli potpora te s tim TZ motivira i pripomaže kvalitetnim projektima koji bez podrške zajednice nemaju dovoljno sredstava za samostalnu realizaciju tijekom godine, istaknuo je.

Inače, javnim pozivom je definirana minimalna i maksimalna moguća potpora po projektu. Maksimalna koju ponuditelj može dobiti iznosi 3.500 eura, a minimalna 500 eura. Sredstva s kojima raspolaže TZ za dodjelu potpora iznose 35 000 eura. Nositelji svih projekata odnosno manifestacija koje se podupiru tim javnim pozivom, su vanjski organizatori, a ne Turistička zajednica.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE