17.8 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRPotpisan je Ugovor o početku izgradnje pristupne ceste s parkiralištem na obalnom...

Potpisan je Ugovor o početku izgradnje pristupne ceste s parkiralištem na obalnom pojasu Brigi – Lokvice

Nakon dužeg perioda pripreme i osiguravanja financijskih sredstava, potpisan je Ugovor o početku izgradnje pristupne ceste s parkiralištem na obalnom pojasu Brigi – Lokvice. Radovi će započeti kroz 10-ak dana.

-Prva faza radova, čiji je predviđeni rok trajanja 6 mjeseci, izvodit će se od benzinske postaje prema gradu. Ugovor je vrijedan 1.300.000 kn +PDV. Uređenje ovog pojasa jedan je od velikih gradskih projekata i prioriteta. Trenutno se radi sportska lučica s lukobranom, očekujemo građevinske dozvole za uređenje šetnice, predviđeni su i sportski sadržaji za koje pripremamo dokumentaciju. Za sve je potrebno osigurati infrastrukturu čiji je važan dio pristupna cesta s parkiralištem za koju smo danas potpisali Ugovor. Želim zahvaliti Splitsko – dalmatinskoj županiji koja ovaj projekt sufinancira sa 40%, kazao nam je trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

-Nadamo se da će realizacija izgradnje krenuti što prije ako nas ne poremete epidemiološke mjere. Vremenske prilike nas neće omesti jer imamo adekvatnu mehanizaciju i dovoljno ljudi, naglasio je Mate Zec, vlasnik tvrtke Građevno Zec d.o.o.

Tekst&Video: AL

Foto: Grad Trogir (Dino Čaljkušić)

ZADNJE OBJAVE