8 C
Trogir
Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAPočelo oštrije kažnjavanje u prometu

Počelo oštrije kažnjavanje u prometu

Prvog dana kolovoza počeo se primjenjivati izmijenjeni i dopunjeni Zakon o sigurnosti prometa na cestama u sklopu kojih se snažnije kažnjava počinitelja za osam najtežih prekršaja.

U prvom danu s novim pravilima je na području PU splitsko-dalmatinske sankcionirano 125 prometnih prekršaja. Najviše ih je bilo za nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje prometnih znakova i vožnju neregistriranih vozila.

Podsjećamo, ovih osam prekršaja se strože kažnjavaju: to su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h, vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila, namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala, odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere ima li u organizmu alkohola ili droga, vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga, upravljanje vozilom prije stjecanja prava, upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova te upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera.

Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu za vikend  

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Poslušajte Željku Radošević iz PU splitsko dalmatinske.

{mp3}ZELJKA1{/mp3}

ZADNJE OBJAVE