14.8 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI ŽUPANIJA Počelo oštrije kažnjavanje u prometu

Počelo oštrije kažnjavanje u prometu

Prvog dana kolovoza počeo se primjenjivati izmijenjeni i dopunjeni Zakon o sigurnosti prometa na cestama u sklopu kojih se snažnije kažnjava počinitelja za osam najtežih prekršaja.

U prvom danu s novim pravilima je na području PU splitsko-dalmatinske sankcionirano 125 prometnih prekršaja. Najviše ih je bilo za nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje prometnih znakova i vožnju neregistriranih vozila.

Podsjećamo, ovih osam prekršaja se strože kažnjavaju: to su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h, vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila, namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala, odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere ima li u organizmu alkohola ili droga, vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga, upravljanje vozilom prije stjecanja prava, upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova te upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera.

Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu za vikend  

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Poslušajte Željku Radošević iz PU splitsko dalmatinske.

{mp3}ZELJKA1{/mp3}

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....