8 C
Trogir
Petak, 16 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRLakše se diše: RODITELJI bez većih financijskih opterećenja u novu školsku godinu

Lakše se diše: RODITELJI bez većih financijskih opterećenja u novu školsku godinu

Učenici trogirskih osnovnih škola na početku nove školske godine uz besplatne udžbenike, dobit će i besplatne radne bilježnice.

Grad Trogir i ove godine svim osnovnoškolcima osigurava besplatne radne bilježnice i radne materijale za obvezne i izborne predmete, uključujući i kutiju za tehničku kulturu. Grad za ovu namjenu izdvaja oko 400.000 kuna. Radne bilježnice i materijali dočekat će učenike na klupama prvog dana škole. Na ovaj način roditelji učenika od 1. do 8. razreda trogirskih osnovnih škola mogu bez financijskih opterećenja dočekati početak nove školske godine u gradu Trogiru. Trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

{mp3}ANTEKNJIGE{/mp3}

Podsjetimo, nastava za učenike počinje 9. rujna 2019., a završava 17. lipnja 2020.Zimski (božićni) odmor za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 10. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine. Proljetni odmor (uskrsni praznici) za učenike počinje 10. travnja 2020. godine i završava 17. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine.

Prema Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola za šk.god.2019./20. osigurana su u proračunu Republike Hrvatske. Za prve, pete i sedme razrede (kemija, biologija i fizika) odabrani su novi udžbenici dok za druge, treće, četvrte, šeste, sedme i osme razrede ostaju ‘stari’ udžbenici.

Druge obrazovne materijale za sve razrede (radne bilježnice, zbirke i kutije s radnim materijalima) financirat će Grad Trogir i Općina Okrug.

ZADNJE OBJAVE