23 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAPočele prijave na natječaj od 279 milijuna kuna za male poljoprivrednike

Počele prijave na natječaj od 279 milijuna kuna za male poljoprivrednike

 

Prijave na 279 milijuna kuna vrijedan natječaj za potporu razvoja malih poljoprivrednih gospodarstava započele su u četvrtak  i otvorene su do 13. prosinca, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Prihvatljive aktivnosti za potporu su kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu.

Potiču se i kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje itd.

Korisnici potpore mogu biti mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura, a potpora po korisniku iznosi 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Zahtjev za potporu podnosi se Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u elektronskom obliku putem AGRONET-a.

Izvor: Index.hr

 

ZADNJE OBJAVE