19 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAMinistar Kuščević s načelnicima općina SDŽ potpisao Sporazum o sadržaju i načinu...

Ministar Kuščević s načelnicima općina SDŽ potpisao Sporazum o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke

Župan Blaženko Boban bio je 27. kolovoza domaćin potpisivanju sporazuma o sadržaju i načinu korištenja uvida u osobne podatke između ministra uprave Lovre Kuščevića, gradonačelnika grada Omiša i načelnika općina: Cista Provo, Lećevica, Lokvičići, Marina, Podbablje, Podstrana, Runovići, Zadvarje i Zagvozd.

Sporazum o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke. Sporazumom se općinama daje pravo uvida u maticu vjenčanih, maticu rođenih i maticu umrlih te registar životnih partnera, što će građanima olakšati ostvarenje prava u općinama na području Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Dosad su stranke za ostvarenje prava primjerice u upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i šport, ili UO za socijalnu skrb, morali u nekoliko institucija tražiti različite potvrde za ostvarenje svojih prava. Ubuduće će službenik u općini ili županiji imati pristup bazi podataka. To podrazumijeva educiranje službenika, ali i upoznavanje građana s načinom mogućnosti korištenja novih usluga. 

Kuščević je predstavio i druge projekte Ministarstva uprave vrijedne više od 500 milijuna, koji se odnose na podizanje kvalitete i učinkovitosti javne uprave. Kao najvažniji projekt izdvojio je Centar dijeljenih usluga (CDU), koji će analizirati sve poslovne procese i na jednom mjestu okupiti razne sustave javne uprave. 

Izvor: Dalmacija.hr

 

ZADNJE OBJAVE