8 C
Trogir
Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaKULTURAOtvorena izložba "Recikliraj, ideje iz prošlosti"

Otvorena izložba “Recikliraj, ideje iz prošlosti”

 U četvrtak, 6. lipnja u atriju Muzeja grada Trogira otvorena je izložba Recikliraj, ideje iz prošlost/Recycle, ideas from the past. 

Uz uvodnu riječ domaćina – ravnateljice Muzeja grada Trogira dr. sc. Fani Celio Cega i kustosice Lujane Paraman, inicijatorice postavljanja ove izložbe u Trogiru, više o izložbi rekla je Jacqueline Balen iz Arheološkog muzeja u Zagrebu, koja je uz Andreju Kudelić iz Instituta za arheologiju z Zagrebu i Inu Miloglav s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, autorica ove zanimljive izložbe. 

Izložbu je, u povodu svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježavao 5. lipnja, otvorila dogradonačelnica Trogira Ruža Kovačević Bilić.

Izložbu Recikliraj, ideje iz prošlosti/Recycle ideas from the past prati i elektronička publikacija (TU JE) u kojoj je devetanest autora obradilo temu recikliranja u prošlosti, primjerice Novo lice starih kovanica, Rimljaninu ništa nije smeće – pogotovo ne hrana, Recikliranje prostora kroz prošlost Dalmacije, … kao i prigodna, besplatna brošura koju posjetitelji mogu dobiti posjete li izložbu koja će u atriju Muzeja grada Trogira biti otvorena do 29. lipnja u radnom vremenu od ponedjeljka do subote ujutro 10:00 – 13:00 te poslijepodne od 17:00 do 20:00.

Tekst i foto: Maja Maljković Zelalija (Muzej grada Trogira)

{gallery}reciklaza{/gallery}

ZADNJE OBJAVE