13 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIROtvoren vrtić “More” u Trogiru: 140 m2 za 20 djece jasličkog uzrasta,...

Otvoren vrtić “More” u Trogiru: 140 m2 za 20 djece jasličkog uzrasta, a na jesen otvaranje vrtića u Planom za još 60 mališana

S objektom u Planom koji će biti gotov do kraja godine, zaokružit ćemo mrežu vrtića i dugoročno osigurati da nijedno dijete ne ostane bez mjesta u vrtiću, rekao je gradonačelnik Bilić

Na trogirskom predjelu Balancane u ponedjeljak je otvoren novi dječji vrtić “More”. Kupnju, uređenje i opremanje prostora površine oko 140 metara kvadratnih Grad Trogir samostalno je financirao s oko 2 milijuna kuna, a u njemu će predškolski odgoj dobiti 20-ak mališana jasličkog uzrasta. Vrtić je opremljen suvremenom didaktičkom opremom u skladu sa svim EU standardima.

  • Prije tri godine najavili smo da će nam jedan od glavnih fokusa biti unaprjeđenje predškolskog odgoja i obrazovanja te povećanje kapaciteta, a ovaj vrtić ide u prilog tome. Do sada su vrtićki objekti bili koncentrirani u dva kvarta, Čiovo i Naselje, a ovim smo omogućili da i najnaseljeniji dio Trogira ima svoj vrtić. S objektom u Planom gdje će biti još 3 skupine za 60-ak djece, zaokružit ćemo mrežu vrtića i dugoročno osigurati da nijedno dijete ne ostane bez mjesta u vrtiću. Ulažemo maksimalne napore kako bismo roditeljima ponudili što kvalitetniju uslugu – istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Vrtić u Planom, istaknuo je, bit će otvoren na jesen, ali uz malo kašnjenje jer su izvođači imali poteškoća s nabavkom materijala zbog situacije uzrokovane koronavirusom.

  • Vjerujem da neće biti ozbiljnijih kašnjenja i da ćemo do kraja godine otvoriti i vrtić u Planom. Naša izdvajanja za predškolski odgoj i obrazovanje među najvećima su u Hrvatskoj, a u proteklih godinu i pol dana, što kroz ulaganja u nove objekte – ovaj i u onaj u Planom, smanjenje cijene vrtića za 20 posto, energetsku obnovu, produljeni boravak, logopede, sportske grupe…, izdvojili smo oko 15 milijuna kuna, a prosječno godišnje izdvajamo minimalno devet milijuna kuna – rekao je gradonačelnik.

Novim vrtićem „More“ bili su oduševljeni i roditelji i djeca, kao i stručno osoblje i djelatnici DV „Trogir“.

  • Do sada smo imali 20 skupina u svim objektima, a s ovim vrtićem smo na 22 skupine i u njega će ići djeca koja su na listi čekanja od prošle godine. Vjerujem da su zadovoljni roditelji, a s novim prostorom presretni smo i mi, djelatnici vrtića – rekla je ravnateljica DV „Trogir“ Ana Belas.

Foto: Grad Trogir

ZADNJE OBJAVE