24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIROtvara se zelena tržnica u Trogiru: broj kupaca, prodavača i banaka je...

Otvara se zelena tržnica u Trogiru: broj kupaca, prodavača i banaka je ograničen, smjer kretanja definiran je signalizacijom

Trogirska zelena tržnica od sutra, 17. travnja (petak) ponovno se otvara svojim kupcima. Rad i prodaja na zelenoj tržnici odvijat će se po posebnim uvjetima na ograđenoj površini odnosno na 30% (1/3) ukupne površine zelene tržnice.

  • Radno vrijeme zelene tržnice definirano je sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u periodu od 08:00 do 13:00 sati.
  • Broj prodavača i banaka je ograničen temeljem uputa Stožera i općih epidemioloških mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Svi banci na kojima je dopušten rad su obilježeni s rednim brojem, a ukupno ih je 17.
  • U ograđenom dijelu zelene tržnice se može zateći maksimalno 5 kupaca u jednom trenutku. Kontrolu i propuštanje kupaca u ograđeni dio zelene tržnice izvršavaju djelatnici Trogir holding-a.
  • Smjer kretanja unutar ograđenog dijela zelene tržnice definiran je privremenom horizontalnom signalizacijom.
  • Dozvoljena je prodaja isključivo voća i povrća.
  • Prodavači i kupci su dužni držati se svih propisanih uputa i epidemioloških mjera u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa.

“Želimo omogućiti prodaju i opskrbu građanima s domaćim proizvodima uz pridržavanje strogih mjera socijalnog distanciranja sukladno naputcima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te je organizirano 17 prodajnih mjesta na 30 posto površine zelene tržnice”, potvrdio nam je Marin Piveta, struč.spec.oec., rukovoditelj Sektora posebnih djelatnosti Trogir holdinga.

Fotografija: Trogir holding

ZADNJE OBJAVE