31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIROŠ PETAR BERISLAVIĆ: Za ljepše blagdane djeci iz Ruande

OŠ PETAR BERISLAVIĆ: Za ljepše blagdane djeci iz Ruande

Tradicionalno učenici i djelatnici OŠ Petar Berislavić prikupljaju novčana sredstva za djecu iz Ruande koja žive u teškim uvjetima te im tako žele  donijeti malo svjetla, nade i radosti u ovom vremenu došašća i blagdana koji su pred nama.

Simboličnom cijenom od 10 kn kupovali su čestitke izrađene od lista kora banane i tako dali svoj doprinos za bolju budućnost djece iz Ruande, a njima je zauzvrat ostala čestitka kao lijepa uspomena na taj humanitarni čin. Također, učenici 6.d razreda su u prošloj školskoj godini u sklopu projekta Čuvari baštine izrađivali magnete s trogirskim simbolima koji su se prodali ovo ljeto u suradnji s Gradom Trogirom te je sav novac od prodaje doniran za ovu humanitarnu akciju u kojoj je prikupljeno 4 tisuće kuna.

Inače, akcija je pokrenuta u suradnji sa svećenikom, salezijancem, don Dankom Litrićem za kojeg možemo reći da je rođeni misionar koji je izrastao u velikana ljubavi prema najmanjima, najsiromašnijima, najugroženijima, zaboravljenima i odbačenima u svojoj novoj domovini Ruandi.

O njegovom misionarskom pozivu i djelovanju možete pročitati više na sljedećim poveznicama: don Danko Litrić1 i 2

  • Bit božićnog darivanja je iskazivanje pažnje drugome i poruke da mislimo na njih i da nisu sami. Zato, veliko HVALA svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji, pokazali velikodušno srce i uljepšali nadolazeće blagdane djeci iz Ruande, poručuju iz OŠ Petar Berislavić.

Izvor: OŠ Petar Berislavić

ZADNJE OBJAVE