11 C
Trogir
Srijeda, 20 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIROŠ Petar Berislavić odabrana za pilot projekt Škola budućnosti

OŠ Petar Berislavić odabrana za pilot projekt Škola budućnosti

Na objavljeni natječaj za projekt Škola budućnosti – Inovativni STEAM program iz umjetne inteligencije, koji je trajao do 31. siječnja ove godine, javila se i OŠ Petar Berislavić

Na natječaj se prijavilo više od 250 škola diljem Hrvatske i susjedstva. Odabrano je njih 60 među kojima je i trogirska osnovna škola kao jedina osnovna iz naše županije, uz dvije srednje škole.

Inače, glavni cilj projekta je otvoriti polaznicima prozor u tehnološku budućnost tako da se djeci kroz praktičan rad približi svijet umjetne inteligencije.

Projekt  će krenut s radom polovicom ožujka, a odabrane škole formirat će grupe učenika koji će biti uključeni u projekt i istraživanje UN ciljeva održivosti. Učenici će trebati odabrati jedan od ciljeva za koji su strastveni i ponuditi rješenje u obliku AI chatbota koji će doprinositi dostizanju tog cilja.

Najbolja rješenja bit će kvalitetno nagrađena, a ravnateljica Edita Bratinčević zahvaljuje profesorici informatike Tomislavi Ečić Svirać koja je u suradnji sa psihologinjom Anom Jerković prijavila projekt.

ZADNJE OBJAVE