28 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAOPERA SELECTA 29. SRPNJA U KULI KAMERLENGO

OPERA SELECTA 29. SRPNJA U KULI KAMERLENGO

Tradicionalno operno događanje u Kuli Kamerlengo i ove godine „podiže ljestvicu“ svrstavajući se među pet najvećih događaja na ljetnim pozornicama Mediterana na radost svoje vjerne publike. 

U Trogiru, 29.07.2017. godine u 21.00 sat, na gala koncertu otvorene pozornice Kule Kamerlengo koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Trogira premijerno će nastupiti sopranistica svjetske reputacije Ekaterina Shcherbachenko. Čast i zadovoljstvo pripalo je upravo Trogiru da ugosti najtraženiju sopranisticu svoje generacije koja će uz glasovirsku pratnju Iakova Katsnelsona svojim izvedbama najljepših opernih arija W. A. Mozarta, P. Macagnia, S. Rahmanjinova, A. Dvoraka uvesti publiku u čarobnu večer za pamćenje. Dramskim recitalom večer će obogatiti dramski prvak red.prof.art. Joško Ševo.

Ekaterina Shcherbachenko najbolja je sopranistica svoje generacije, te je prvakinja najpoznatijih opernih pozornica svijeta kao što su: Teatro Alla Scala u Milanu, Metropolitan opere u New Yorku, Boljšoj teatar u Moskvi, Narodno kazalište u Pekingu, Stanislavsky teatar, Teatro Real u Madridu, Opera u Monte Carlu, Opera u Lyonu, sudjelovala je na Festivalu d’Aix en Provence i na mnogim drugim. 2009. godine proglašena je najboljim glasom svijeta (BBC Singer of the World’ Competition in Cardiff), dobitnica je Maria Callas Grand Prix for Début Artist of the Year i niza drugih nagrada na prestižnim natjecanjima diljem svijeta. Surađivala je sa uglednim dirigentima kao što su Valery Gergiev, Zubin Mehta, Riccardo Frizza, Theodore Currentzis, Kirill Karabits i drugi. Trenutno je stalna članica Boljšoj teatra. 

Pridružite nam se i ove godine te doživite ugođaj svjetskih opernih pozornica u Trogiru.

Dobro došli na 9. Opera Selectu, budite s nama u veličanstvenoj noći.

Ulaznice: Ured turističke zajednice grada Trogira i na ulazu na dan koncerta

ZADNJE OBJAVE