13.9 C
Trogir
Nedjelja, 25 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI ŽUPANIJA OPĆINA OKRUG: Očitovanje na navode o zatvaranju zgrade u kojoj se odvija...

OPĆINA OKRUG: Očitovanje na navode o zatvaranju zgrade u kojoj se odvija nastava za PŠ Petar Berislavić Okrug Gornji

Na osnovu navoda kako je zgrada u kojoj se odvija nastava za Područnu školu ”Petra Berislavića” u Okrugu Gornjem zatvorena na osnovu mišljenja g. Zvonimira Ajduka stalnog sudskog vještaka, izrađenog na zahtjev privremenog pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko – dalmatinske županije g. Tomislava Đonlića od 02. veljače 2019. godine, a koji je naknadno u ime privatne tvrtke DELTA POINT d.o.o. angažiran od strane Osnovne škole ”Petar Berislavić” – Trogir izradio elaborat 28. veljače 2019. godine (Općini Okrug djelomično dostavljen dana 11. ožujka 2019.), Općina Okrug  kao Vlasnik zgrade koju smo dali na korištenje za provođenje osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja Osnovnoj školi ”Petar Berislavić” u Trogiru, temeljem Sporazuma sa Splitsko – dalmatinsko županijom iz 2015. godine, dužni smo reagirati.

Naime, Općina Okrug (Investitor) je u dogovoru s privremenim pročelnikom g. Tomislavom Đonlićem, kako bi se djeca što prije vratila u zgradu, preuzeli otklanjanje nedostataka koje će financirati Osnivač. Nedostake iz Izvješća tvrtke ZAST d.o.o., koji je Općini Okrug dostavljen 26. veljače 2019. Općina Okrug (Investitor) je u potpunosti otklonila i o svemu dobila Izvješća. Djelomični elaborat privatne tvrtke DELTA POINT d.o.o. (g. Zvonimir Ajduk) dostavljen je Općini Okrug 11. ožujka 2019 godine, sve to nakon dobivenog pozitivnog nalaza za sva ispitivanja od tvrtke ZAST d.o.o.

Imajući u vidu sve zakonske odredbe Zakona zaštite od požara, Zakona o zaštiti na radu, obvezama Korisnika zgrade, a sve kako bi u potpunosti otklonili sve sumnje u zaštitu Korisnika i sigurnost zgrade odmah smo 6. veljače 2019. godine pozvali jedine ovlaštene institucije koje mogu zatvoriti zgradu – građevinsku inspekciju i inspekciju zaštite na radu.

Isto tako kako bi dobili jasan uvid na koji je način o korištenju zgrade (obaveza periodičnih pregleda od strane korisnika i ostalo tekuće održavanje) podatke o istom smo zatražili od samog korisnika  Osnovne škole Petar Berislavića od osnivača Splitsko – dalmatinske županije 6. veljače 2019. godine i još uvijek ih nismo dobili.

Općina Okrug je pokazala kako ima volju napraviti sve kako bi se djeca vratila u zgradu ali isto tako radi sve kako bi zaštitila svoje vlasništvo.

Kako bi Općina Okrug kao Vlasnik i Investitor navedene zgrade bila sigurna da se može sigurno dalje koristiti, čekamo uvide i nalaze odgovornih institucija (Inspekcija zaštite na radu  i Građevinska inspekcija).”

U privitku : dokumenti koje je Općina Okrug zaprimila od Elaborata – DELTA POINT d.o.o.

{gallery}opcinaokrugskola{/gallery}

ZADNJE OBJAVE

Čestitamo 25. listopada – Dan darivatelja krvi

25. listopada 1953. godine u Željezari Sisak održana je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa

Započinju tribine „I tebe se pita!“: Trogirani, dođite i birajte male komunalne investicije u vašem mjesnom odboru!

Tribine se održavaju sljedeći tjedan, od ponedjeljka do subote, po svim mjesnim odborima, a u istim terminima bit će i online...

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...