16 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAOPĆINA OKRUG: Očitovanje na navode o zatvaranju zgrade u kojoj se odvija...

OPĆINA OKRUG: Očitovanje na navode o zatvaranju zgrade u kojoj se odvija nastava za PŠ Petar Berislavić Okrug Gornji

Na osnovu navoda kako je zgrada u kojoj se odvija nastava za Područnu školu ”Petra Berislavića” u Okrugu Gornjem zatvorena na osnovu mišljenja g. Zvonimira Ajduka stalnog sudskog vještaka, izrađenog na zahtjev privremenog pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko – dalmatinske županije g. Tomislava Đonlića od 02. veljače 2019. godine, a koji je naknadno u ime privatne tvrtke DELTA POINT d.o.o. angažiran od strane Osnovne škole ”Petar Berislavić” – Trogir izradio elaborat 28. veljače 2019. godine (Općini Okrug djelomično dostavljen dana 11. ožujka 2019.), Općina Okrug  kao Vlasnik zgrade koju smo dali na korištenje za provođenje osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja Osnovnoj školi ”Petar Berislavić” u Trogiru, temeljem Sporazuma sa Splitsko – dalmatinsko županijom iz 2015. godine, dužni smo reagirati.

Naime, Općina Okrug (Investitor) je u dogovoru s privremenim pročelnikom g. Tomislavom Đonlićem, kako bi se djeca što prije vratila u zgradu, preuzeli otklanjanje nedostataka koje će financirati Osnivač. Nedostake iz Izvješća tvrtke ZAST d.o.o., koji je Općini Okrug dostavljen 26. veljače 2019. Općina Okrug (Investitor) je u potpunosti otklonila i o svemu dobila Izvješća. Djelomični elaborat privatne tvrtke DELTA POINT d.o.o. (g. Zvonimir Ajduk) dostavljen je Općini Okrug 11. ožujka 2019 godine, sve to nakon dobivenog pozitivnog nalaza za sva ispitivanja od tvrtke ZAST d.o.o.

Imajući u vidu sve zakonske odredbe Zakona zaštite od požara, Zakona o zaštiti na radu, obvezama Korisnika zgrade, a sve kako bi u potpunosti otklonili sve sumnje u zaštitu Korisnika i sigurnost zgrade odmah smo 6. veljače 2019. godine pozvali jedine ovlaštene institucije koje mogu zatvoriti zgradu – građevinsku inspekciju i inspekciju zaštite na radu.

Isto tako kako bi dobili jasan uvid na koji je način o korištenju zgrade (obaveza periodičnih pregleda od strane korisnika i ostalo tekuće održavanje) podatke o istom smo zatražili od samog korisnika  Osnovne škole Petar Berislavića od osnivača Splitsko – dalmatinske županije 6. veljače 2019. godine i još uvijek ih nismo dobili.

Općina Okrug je pokazala kako ima volju napraviti sve kako bi se djeca vratila u zgradu ali isto tako radi sve kako bi zaštitila svoje vlasništvo.

Kako bi Općina Okrug kao Vlasnik i Investitor navedene zgrade bila sigurna da se može sigurno dalje koristiti, čekamo uvide i nalaze odgovornih institucija (Inspekcija zaštite na radu  i Građevinska inspekcija).”

U privitku : dokumenti koje je Općina Okrug zaprimila od Elaborata – DELTA POINT d.o.o.

{gallery}opcinaokrugskola{/gallery}

ZADNJE OBJAVE