27 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTIOPĆINA MARINA: uređuje se put do groblja u Pozorcu

OPĆINA MARINA: uređuje se put do groblja u Pozorcu

Općina Marina potaknula je projekt uređenja i proširenja puta do groblja u naselju Pozorac. 

  • Nakon uspješno obavljenog tehničkog pregleda Dječjeg vrtića i jaslica “Krijesnica” krenulo se u uređenje okoliša te pristupnih puteva, a ujedno i glavnog puta za groblje i crkvu Gospe od Anđela. Riječ je o jedinom putu dugom 1.5 kilometara koji je ostao neuređen, a koji je vrlo značajan za Pozorac i njegove stanovnike, kazao je načelnik Ante Mamut koji je sa svojim suradnicima obišao teren.

Doznajemo kako se radi o općinskoj investiciji vrijednoj 600 000 kuna te da će ovisno o rješavanju imovinsko – pravnih odnosa radovi potrajati dva mjeseca.

  • U prvoj fazi asfaltiran je parking te prilaz novoj lokaciji spomenika, a ostatak će nakon širenja trase puta. Zahvaljujem obiteljima Matijaš, Dučina i Munjiza na ustupanju zemljišta, a očekujemo da će se i ostali vlasnici na spomenutoj trasi također uključiti, dodao je načelnik Mamut.

Zaključio je kako će tim infrakstrukturnim zahvatom Pozorac dobiti sasvim novi izgled te da je bilo prijeko potrebno urediti prilaz groblju gdje počivaju marinski hrvatski vitezovi, legendarni general – bojnik Andrija Matijaš – Pauk te Boris Perić i Nediljko Neveščanin.

G. Dragan

Foto: Općina Marina

ZADNJE OBJAVE