13 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAOkrug Gornji:Postavljen kamen temeljac za novi dječji vrtić

Okrug Gornji:Postavljen kamen temeljac za novi dječji vrtić

“Izgradnja vrtića znači budućnost. U općini Okrug demografska slika je znatno bolja  nego u nekim drugim gradovima i općinama. Moramo se pohvaliti da se u proteklih pet godina rodilo više od 200 djece i zato nećemo imati problema napuniti novi vrtić”, kazala je to u svom obraćanju na prigodnoj svečanosti postavljanja kamena temeljca za novi vrtić zamjenica načelnika Bruna Dadić.

Podsjetila je kako je za realizaciju toga za Okrug povijesnog projekta vrijednog ukupno  10 milijuna  kuna  trebalo uložiti  puno truda, posebice kada je riječ  o sređivanju potrebne dokumentacije . Za radove će u ovoj godini Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a izdvojiti 700 000,00 kuna , a Ministarstvo za demografiju,obitelj, mlade i socijalnu politiku 692 500,00 kuna .Nadamo se da će pored novca koji će se  izdvojiti iz općinskog proračuna oba ministarstva nastaviti  financijski pratiti radove do njihovog   kraja  koji je planiran za godinu i pol dana, istaknula je Dadić.

Osim brojnih mještana i općinskih čelnika te  drugih uzvanika  iz  državnih, županijskih, javnih ustanova i poduzeća svečanosti je nazočila pomoćnica ministrice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a Tajana Huzak koja  je zajedno s dvije mame  Marinom Miše i njezinom jedanaestomjesečnom kćeri Marietom te   Kristinom Bareta i njezinim osmomjesečnim sinčićem Markom položila kamen temeljac.

Svi su s oduševljenjem promatrali kako se Mareta i Marko otimaju za dječju lopaticu  dok su ponosne mame  kazale kako će im fotografija s toga događaja ostati uspomena za cijeli život. 

-Jednog dana kada odrastu s ponosom će moći kazati kako su oni postavili kamen temeljac  za vrtić sa smiješkom će Kristina  dodavši da će joj upravo taj vrtić olakšati život  jer će imati gdje na sigurno zbrinuti dijete dok ona i suprug   rade.

Isto mišljenje podijelila je i Marina koja čak nema ni „baka servis“. -Ove godine Marieta nije upisana u jaslice zbog prekapacitiranosti i jako nam je teško, rekla je.

Tomislav Đonlić, pročelnik Županijskog upravnog odjela za prosvjetu podsjetio je kako je prije tri godine nazočio otvorenju Osnovne škole u Okrugu  u koju je ove godine upisano 225 učenika.

-Ovaj vrtić znači život ne samo u Okrugu već i na otoku Čiovu. Otvaranjem novoga mosta otvorena je nova perspektiva toga otoka kazao je Đonlić obznanivši kako  je Županija od Vlade zatražila da u novoj mreži škola O.Š. u Okrugu koja je sada područno odjeljenje O.Š.“Petra Berislavića“ iz Trogira uvrsti kao samostalnu za  što se načelnik Ivica Radić zalagao još  kada je započela njezina izgradnja.

-U prigodnom programu sudjelovali su mališani dječjeg vrtića „Pčelica“ koji su odrecitirali i otpjevali nekoliko pjesama , a pripremile su ih njihove tete  Marina Stipčić i Sanda Rožić. Blagoslov  je obavio tamošnji župnik don Ivan Babić.

 Inače vrtić će se graditi na površini od 2000 kvadrata, a sama zgrada imat će oko  600 kvadrata (suteren, prizemlje i kat). Moći će upisati ukupno 100 djece u četiri učionice, jaslično odjeljenje i dvije za predškolce. Imat  će tri dječja igrališta između učionica te na krovu jedno veliko.

Izvor: Slobodna Dalmacija 

{gallery}vrticokrug{/gallery}

ZADNJE OBJAVE