20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIREko akcija u Žednom: I Trogir dio svjetske kampanje World CleanUp Day

Eko akcija u Žednom: I Trogir dio svjetske kampanje World CleanUp Day

Trogir će se u subotu, 15. rujna uključiti u globalnu kampanju zaštite okoliša – World CleanUp Day koja se u Hrvatskoj organizira pod nazivom Zelena čistka.

Grad Trogir je prepoznao važnost kampanje Zelena čistka kao važan korak u promjeni odnosa građana prema primarnom odvajanju otpada i saniranju postojećih divljih odlagališta.

Podupiranjem kampanje omogućit će se aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanog uz očuvanje okoliša i prirode, ali i stvoriti dodatan iskorak koji će pridonijeti kvalitetnijem dijalogu s građanima na temu problema ilegalnih odlagališta s kojim se suočavamo često.

U subotu, 15. rujna 2018., u partnerstvu s Trogir Holdingom i Ekološkom udrugom Eko-Žedno, organizirano će se čistiti otpad u Žednom na tri lokacije ilegalnih odlagališta otpada u prirodi.

Volonteri Udruge, s građanima koji se odazovu akciji, od 8 do 12 sati skupljat će otpad i čistiti biciklističke i pješačke staze na Čiovu kako bi pokazali važnost podizanja svijesti o nužnoj zaštiti prirode i posramili ilegalne odlagače otpada.

Nositelj aktivnosti je Udruga Eko-Žedno čiji je predsjednik Nikša Hrabar.

 

ZADNJE OBJAVE