25 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRODRŽANA REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA PŠU 'LOKVICE'

ODRŽANA REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA PŠU ‘LOKVICE’

U prepunoj dvorani Gradske vijećnice u Trogiru, održana je redovna izborna skupština Pomorsko športske udruge ‘Lokvice’.

Na početku su prezentirani rezultati ostvareni u periodu zadnje četiri godine koji su svima vidljivi: izgrađen je lukobran, izjaružan čitav akvatorij lučice, obnovljeni su polovni i kupljeni novi pontoni, formirani su gatovi koji su usidreni na predviđenim pozicijama, postavljeni su pridneni lanci za pontone i plovila, naliven je betonski dio obalnog zida, isplanirana instalacija struje i vode do svih pontona, ugrađeni temelji i sidrena košara za stupnu dizalicu. Sve to je ostvareno novcem i aktivnostima članova udruge, uz sredstva dobivena putem natječaja.

Značajan je početak uređenja južnog platoa lučice gdje je izgrađena mreža za odvodnju i zbrinjavanje otpadnih i slivnih voda. Ugrađen je separator, a uskoro će i pročistač, koji su značajan dio sustava za očuvanje mora. Naša lučica će time postati jedna od rijetkih u županiji koja poštuje sve propisane ekološke norme.

Članovi su honorirali prethodni rad predsjedniku Vinku Bubli te kompletnom upravnom odboru povjerili novi četverogodišnji mandat. Buble je u svom programu najavio dovršetak izgradnje južnog operativnog i sjevernog platoa sa suhim vezom, nabavku dizalice, početak izgradnje klupske zgrade i formiranje sekcije veslačkog kluba za najmlađe.

Članove je posebno obradovala vijest kako su radovi na uređenju obalnog zida na šetnici pri kraju te će se uskoro postaviti i pristupni mostići na pontone.

Položit će se i muring za vezove pa će kroz lipanj članovi privezati svoje brodice na pontone.

Na sjednici je istaknuto sufinanciranje projekta i odlična suradnja sa gradonačelnikom Antom Bilićem, gradskim i županijskim resornim uredima, posebno sa dožupanom Stipom Čogeljom te je za očekivati daljnju podršku oko dovršetka izgradnje lučice.

Konačnim uređenjem šetnice i lučice stvorit će se prelijepa oaza za šetnju i ugodan boravka za stanovnike i sve posjetitelje našeg grada. Istočni ulaz u grad postaje centar aktivnosti, a novi lukobran je već saživio u prostoru.

Foto: PŠU Lokvice

ZADNJE OBJAVE