12 C
Trogir
Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRIzložba Dade Mikulića “Višeslojne strukture/Multi-layered structures” otvara se 2. lipnja u 20:00...

Izložba Dade Mikulića “Višeslojne strukture/Multi-layered structures” otvara se 2. lipnja u 20:00 sati!

Izložba Višeslojne strukture/Multi-layered structures Dade Mikulića otvara se u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira u četvrtak, 2. lipnja 2022. u 20:00 sati.

Izložbu u kojoj umjetnik “komunicira neposredno na osjetilnoj razini, zatvoreno u boje, ritmove, strukture i kompozicije bez motiva iz izvanjskog svijeta” zainteresirani posjetitelji moći će razgledati do 15. srpnja 2022. godine, a samim promatranjem slika počet će “razabirati grananje slikareve misli kojom nam otkriva isječak svoje unutrašnje stvarnosti te vlastite stvaralaček postupke”, kako navodi u predgovoru izložbe kustosica Aleksandra Bilić Petričević.

“Mikulić oplošnjava, rastavlja i razgrađuje svoj likovni izraz koji se otkriva u isječcima, nastaje kontrapuktiranje slojevitosti teksture i točno određenih ploha i linija. Početnu ideju stvaralački razrješuje u različitim kompozicijskim pomacima koji su otvoreni u svim smjerovima, metodom raščlambe nastaju slike koje su pokazatelj unutarnjih osjećaja, stanja i misli.
Koristeći kombiniranu tehniku postiže taktilnu obradu površine slike gdje raznovrsnim tehničkim postupcima postiže razigranost, na pojedina polja slike nanosi gusti namaz, na druga lazurni, na treća utiskuje grafičke otiske koji osim snažnog vizualnog dojma, imaju naglašeno simboličko značenje odnosno misaono – sadržajni dio bez kojeg Mikulićevo stvaralaštvo ne bi bilo potpuno. (…)”, piše kustosica Bilić – Petričević.

O AUTORU

Dado Mikulić rođen je 1964. godine u Splitu. Ljubav prema slikanju i slikarski talent spoznao je “od kad zna za sebe”, pa stoga crta i slika cijeli život. Završio je tehnički studij kao diplomirani inženjer, a kasnije postaje i magistar društvenih znanosti. Posljednjih pet-šest godina se ozbiljnije posvetio slikanju kada unaprjeđuje svoju umjetnost uz pomoć i mentorstvo brata blizanca, akademskog slikara Nene Mikulića.
Eksperimentira s raznim slikarskim tehnikama i pravcima te razvija vlastiti slikarski stil na koji primarno utječu apstraktni ekspresionizam, geometrijska apstrakcija i recentna suvremena umjetnost.

Dadu Mikulića možete pratiti na društvenim mrežama – na Facebook stranici Dado Mikulić i Instagramu @dado_mikulic_art.

Radno vrijeme izložbenog prostora Muzeja grada Trogira tijekom lipnja je od ponedjeljka do subote (osim blagdanima i praznicima) od 10:00 do 13:00 te od 17:00 do 19:00, a tijekom srpnja svaki dan od 10:00 do 13:00 te od 18:00 do 21:00.

Foto & tekst: MGT

ZADNJE OBJAVE