21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAOdržana 5. sjednica GV Trogir: Grad će se oštro protiviti komercijalnom sidrištu...

Održana 5. sjednica GV Trogir: Grad će se oštro protiviti komercijalnom sidrištu na Krknjašima, kreće sanacija divljih deponija

Gradonačelnik Bilić istaknuo je kako je u pripremi nova odluka kojom će se definirati način prikupljanja otpada po svim mjesnim odborima

U ponedjeljak je održana 5. sjednica Gradskog vijeća Trogir, uz prisutnost 16 od 17 vijećnika. Jednoglasnom odlukom usvojen je prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o ustupu tražbine koji tvrtka B2 kapital d.o.o. Zagreb ima prema društvu Dobrić d.o.o. Trogir te o davanju suglasnosti za eventualni otkup potraživanja koja manjinski vjerovnici imaju prema društvu Dobrić d.o.o. Za prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za zaključenje Ugovora o kratkoročnom kreditu između Hrvatske poštanske banke i Grada Trogira, u iznosu od 8.000.000 kn, devet vijećnika bilo je za, a sedam suzdržano. Kredit se podiže radi otkupa potraživanja vjerovnika komunalnog društva Dobrić d.o.o., kojemu je Grad većinski vlasnik. Naime, Dobrić d.o.o. na nedavnoj tematskoj sjednici GV Trogira ocijenjen je strateškim interesom Grada te je trenutno u procesu deblokade i sanacije. Osim toga, s devet glasova za usvojen je prijedlog Odluke o izradi IX. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Trogira.

Prisutne vijećnike, među ostalim, na aktualnom satu zanimalo je kako će Grad riješiti problem divljih deponija na području Trogira, konkretno onog kod trgovačkog centra Lidl na istočnom ulazu u grad, ali i kako poboljšati odlaganje otpada s Drvenika čija su odlagališta ljeti zagušena smećem.

– Spomenuti divlji deponij je zemljište MORH-a s kojim smo prošli tjedan imali sastanak i dogovorili da će očistiti taj prostor, a grad će ga potom zaštititi fizičkim preprekama da se onemogući bacanje smeća te postaviti nadzorne kamere – rekao je gradonačelnik Ante Bilić te dodao kako je Holdingu već dana uputa da se sredi odlagalište na trogirskim otocima te kako je u pripremi nova odluka koja će definirati način skupljanja otpada po svim mjesnim odborima.

Gradonačelnik je potvrdio informaciju da će Županija raspisati natječaj za naplatu sidrišta na Krknjašima, tradicionalnom ljetnom okupljalištu trogirskih brodica.

– Grad Trogir oštro se tome protivi i učinit ćemo sve da se tamo ne napravi komercijalno sidrište. Imamo i svog predstavnika u komisiji za izdavanje koncesija i preko njega ćemo pokušati ostvariti svoje interese. Ako bude potrebno, organizirat ćemo i prosvjede.

Zamjenica gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić najavila je da će Grad prikladno organizirati proslavu 20. obljetnice upisa Trogira u UNESCO koja se obilježava 6. prosinca te kako će do sljedeće turističke sezone na istočnom i zapadnom ulazu u Grad biti postavljene već osmišljene table koje to ističu.

Usto, potvrđeno je da će se jasnije istaknuti svrha informatora za građane i turiste te da će se gradski satovi, onaj na glavnom trgu i kod kina uskoro popraviti.

 Točke dnevnog reda:

1.Prijedlog trećih izmjena i dopuna Proračuna Grada Trogira za 2017.g.

a. Prijedlog treće izmjene i dopune Programa gradnje i rekonstrukcije objekata i uređaja komunalne infrastrukture u Gradu Trogiru za razdoblje 2017.

b.Prijedlog treće izmjene i dopune Programa održavanja komunalne infrastrukture u Gradu Trogiru za razdoblje 2017.

– 9 glasova za, 7 protiv

 2.Prijedlog trećih izmjena i dopuna Plana razvojnih programa investicija, kapitalne pomoći i donacija za razdoblje 2017.-2019.g

– 9 glasova za, 7 protiv

 3.Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za zaključenje Ugovora o kratkoročnom kreditu između Hrvatske poštanske banke d.d. i Grad Trogira i izdavanje instrumenata osiguranja plaćanja Grada Trogira

– 9 glasova za, 7 suzdržano

 4.Prijedlog  Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o ustupu tražbine koji tvrtka B2 kapital d.o.o. Zagreb ima prema društvu “Dobrić” d.o.o. Trogir te o davanju suglasnosti za eventualni otkup potraživanja koja manjinski vjerovnici imaju prema društvu “Dobrić” d.o.o.

– 16 glasova za

 5.Prijedlog Odluke o ustroju i djelokrugu upravnih tijela Grada Trogira

– 9 za, 7 protiv

 6. Prijedlog Zaključka o davanju mišljenja o stjecanju vlasništva nekretnine u RH za norveške državljane Biljana Velic i Dzevad Velic

– 16 glasova za

 7. Prijedlog Odluke o izradi IX. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Trogira

– 9 glasova za (vijećnici kluba HDZ-HSP izuzeli su se s glasanja)

 8. Izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom za 2016. godinu

– 16 glasova za

Foto:ZK

ZADNJE OBJAVE