13.9 C
Trogir
Četvrtak, 28 listopada, 2021
NaslovnicaOstaloZABAVA#ODBORADOBORA – CAMBI. u Trogiru

#ODBORADOBORA – CAMBI. u Trogiru

Domaćin ovotjednog Božićnog izdanja projekta #OdBoraDoBora je – CAMBI.!

Na YouTube kanalu Unisona ili na webu Večernjeg lista pogledajte i poslušajte pjesme – Božić nam dolazi, Zovem prijatelje moje i Tiha noć.

CAMBI. je novi glazbeni projekt i vokalni sastav nastao iz nekadašnje Klape Cambi Split. Četiri lead vokala koja predstavljaju novo lice CAMBI-ja su: Joško Tranfić, Sandro Gerbec, Luka Čulić i Jure Nikolić. Novi bandovski zvuk sačinjen je od autorskih pjesama CAMBI-ja, kao i od obrada dobro poznatih hitova mediteranskog popa među kojima dominiraju dueti s Giulianom i Nenom Belanom.

Projekt prvotno nazvan #OdGradaDoGrada a sada #OdBoraDoBora krenuo je na samom početku pandemije COVID-19, kada je bilo onemogućeno kretanje, druženje i sviranje. Situacija u hrvatskoj glazbi s obzirom na još uvijek aktualnu pandemiju i propisane mjere nije dobra, hrvatski glazbenici definitivno spadaju u jednu od pogođenijih profesija. Ovim oblikom promocije Unison – Hrvatski glazbeni savez u suradnji s Večernjim listom pruža podršku hrvatskim glazbenicima za vrijeme trajanja pandemije. Podršku su dali i drugi medijski partneri tako da CAMBI., kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje Trend Tv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.

Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.

-Učinili smo đir do Trogira ovih dana i za vas pripremili jednu novu rubriku PopRock.hr pod nazivom #OdBoraDoBora. Pozdrav s trogirskog trga i ugodnu večer želimo!, poručili su nam Cambi.

ZADNJE OBJAVE