14.5 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Od petka do nedjelje dozvoljeno je spaljivanje biljnog otpada

Od petka do nedjelje dozvoljeno je spaljivanje biljnog otpada

Odluka županijskog vatrogasnog zapovjednika

Ove je godine uvedena zabrana paljenja na otvorenom pa su mnogi naišli na problem, kako se riješiti biljnog otpada. Stoga su nadležni ovog vikenda dozvolili spaljivanje biljnog otpada. Prema odluci Županijskog vatrogasnog zapovjednika biljni otpad može se spaljivati sljedeća tri dana od (petka) 17. travnja do (nedjelje) 19. travnja u vremenu od 6 do 12 sati.

Svako spaljivanje treba prijaviti područnoj vatrogasnoj postrojbi. Prije spaljivanja građani moraju osigurati sredstva za gašenje, a mjesto spaljivanja napustiti tek nakon što utvrde da nema opasnosti od nastajanja otvorenog plamena.

DVD TROGIR 
-Obavještavamo građane da je odlukom Županijskog vatrogasnog zapovjednika u sljedeća tri dana dopušteno loženje vatre na otvorenom prostoru sukladno Odluci o mjerama zaštite na otvorenim prostorima uz prethodno usmeno telefonsko odobrenje nadležne vatrogasne postrojbe i provođenje odgovarajućih preventivnih mjera. Za odobrenje javite se na broj 193 ili 021/882-800, poručili su iz DVD-a Trogir.

DVD OKRUK 
-Dozvoljava se spaljivanje biljnog otpada na poljoprivrednim površinama uz prethodnu najavu DVD-u OKRUK 021/688-503 ili 193. Molimo građane da se pridržavaju mjera te pri spaljivanju osiguraju dovoljno sredstva za gašenje, a mjesto gdje se spaljivalo napustiti tek tada kad više nema otvorenog plamena odnosno žara. Posebno želimo upozoriti da je u ponedjeljak najavljena bura, pa vas tim više molimo da povećate oprez, poruka je DVD-a Okruk.

DVD SLATINE 
-Nakon 19. travnja nastavlja se zabrana spaljivanja na otvorenom prostoru. Za informacije i prijave spaljivanja 021/891-110, napisali su iz DVD-a Slatine.

DVD MARINA 
-Obavještavamo mještane da je dopušteno loženje vatre na otvorenom prostoru uz prethodno usmeno telefonsko odobrenje nadležne vatrogasne postrojbe i provođenje odgovarajućih preventivnih mjera. Za odobrenje javite se na broj 021/889-761. Od 20. travnja nastavlja se zabrana spaljivanja na otvorenom prostoru, kažu iz DVD-a Marina.

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....