9 C
Trogir
Utorak, 29 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRObilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježeni svetom misom u trogirskoj prvostolnici  te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju i u kapelici sv. Sebastijana

Gradonačelnik Ante Bilić sa suradnicima, predstavnici političkih stranaka i udruga proizišlih iz Domovinskog rata na trogirskom groblju kod središnjeg križa i u kapelici sv. Sebastijana su položili vijence i zapalili svijeće u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Dekan Trogirskog dekanata i katedralni župnik don Vinko Sanader i don Dražen Balić izmolili su odrješenje za sve one koji su svoje živote položili na oltar Domovine. 

U trogirskoj prvostolnici je uoči polaganja vijenaca održana sveta misa za Domovinu i za poginule i umrle branitelje koju je predvodio don Vinko Sanader.  

– Hrabrošću ljudi koji su bili spremni ugroziti svoj život kako bismo imali zemlju u kojoj možemo živjeti u miru, slobodno i onako kako sami izaberemo dobili smo veliku odgovornost. Sjećanja na rat i na njihovu žrtvu obvezuju nas da čuvamo te mudro i pošteno upravljamo domovinom koju smo dobili. Provedite ovaj dan sa svojim obiteljima uz spomen, zahvalnost i zajedničku želju da na ovim prostorima nikad više ne bude rata.U ime Grada Trogira i svoje osobno ime, svim građankama i građanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, poručio je gradonačelnik Ante Bilić.

Foto: Dino Čaljkušić  (Grad Trogir)

{gallery}ddz19{/gallery}

ZADNJE OBJAVE