27 C
Trogir
Srijeda, 9 kolovoza, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIROBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DAN HRVATSKIH BRANITELJA I 28. OBLJETNICA...

OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DAN HRVATSKIH BRANITELJA I 28. OBLJETNICA VRO OLUJA U TROGIRU

Hrvatska danas slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja. Glavna proslava je u Kninu, no ove godine zbog vremenskih uvjeta u nešto izmijenjenom obliku. Oluja je kruna svih naših bitaka u Domovinskom ratu. Ona je donijela mir, oslobodila do tada okupirana područja i omogućila povratak protjeranih i raseljenih ljudi.

U sklopu obilježavanja u Trogiru su tijekom jutra položeni vijenci i zapaljene svijeće pored spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata “Trogirska kruna“ te u memorijalnoj kapelici sv. Sebastijana. Prije polaganja vijenaca služena je sveta misa u katedrali sv. Lovre.

Izaslanstvo Grada Trogira predvođeno gradonačelnikom Antom Bilićem, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnici političkih stranaka kod spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata “Trogirska kruna” te u memorijalnoj kapelici svetog Sebastijana položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Dekan Trogirskog dekanata i katedralni župnik don Vinko Sanader izmolio je odrješenje za poginule branitelje, a uoči polaganja vijenaca i paljenja svijeća u trogirskoj prvostolnici je održana sveta misa za Domovinu i sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.

  • Drage Trogirke i Trogirani, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Na današnji dan prije 28 godina izvedena je velika, povijesna vojno-redarstvena akcija Oluja, oslobođen je najveći dio okupiranog teritorija i završen Domovinski rat. Ovo je dan za poseban ponos, kao i za sjećanje na sve one koji su u našu slobodu i suverenitet utkali svoje živote. Vječna im slava i hvala, kazao je trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

AL

Fotogalerija: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE