17.2 C
Trogir
Ponedjeljak, 25 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRObilježen Dan antifašističke borbe

Obilježen Dan antifašističke borbe

Povodom Dana antifašističke borbe položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježjima u gradu Trogiru i okolnim mjestima

Delegacija Grada Trogira predvođena gradonačelnikom Antom Bilićem, članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Trogir te Gradskog odbora SDP-a i HNS-a, položili su vijence i zapalili svijeće na spomen-kosturnici palim borcima NOB-a na trogirskom groblju, kod sjevernih gradskih vrata i u Kuli Kamerlengo.

– Stanovnici Trogira hrabro su u borbi protiv fašističkog režima utkali svoje živote u temeljne ljudske i civilizacijske vrijednosti koje danas uživamo. Njihova žrtva ostat će zauvijek upamćena. Ono što za mene simbolizira ovaj dan je nastavak borbe za slobodu, jednakost i ravnopravnost u društvu. Drago mi je što ga dostojanstveno obilježavamo, rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

– Okupili smo se da odamo počast svim žrtvama fašističkog terora s ovog područja, poginulima u NOR-u te u Domovinskom ratu. Položili smo vijence i zapalili svijeće u znak sjećanja i zahvalnosti prema žrtvama koje su svi oni dali da danas imamo slobodnu i neovisnu Hrvatsku, kazao je u ime trogirske Udruge antifašističkih boraca i antifašista predsjednik Drago Mindoljević.

Don Dražen Balić izmolio je odrješenje za sve poginule tijekom tragičnih ratnih zbivanja.

Foto: Grad Trogir (Dino Čaljkušić)

ZADNJE OBJAVE