15 C
Trogir
Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRObavijest o početku školske godine 2020./2021. u trogirskim osnovnim školama

Obavijest o početku školske godine 2020./2021. u trogirskim osnovnim školama

OŠ PETAR BERISLAVIĆ

U ponedjeljak 7. rujna 2020. počinje nova nastavna godina. U OŠ Petar Berislavić  nastava kreće uz osigurane uvjete za poštivanje svih propisanih mjera HZJZ-a te Ministarstva znanosti i obrazovanja.  

Do kraja tjedna škola će objavljivati sve informacije vezane uz organizaciju nastave, organizirani prijevoz učenika, preuzimanje udžbenika i prvi nastavni dan (s naglaskom na prvašiće), stoga poručuju da aktivno pratite sve novosti na mrežnim stranicama škole.

Također, mole se roditelji učenika koji ne mogu ili ne smiju pohađati nastavu u školskoj ustanovi jer spadaju u izrazito vulnerabilnu skupinu da kontaktiraju nadležnog liječnika za izdavanje potvrde te nas o istom obavijeste najdalje do 7. rujna 2020. Bez navedene potvrde učenik je dužan pohađati redovnu nastavu.

Prijam prvaša 7. rujna 2020. bit će organiziran prema sljedećem rasporedu:

1.A – 10:00h -10:15h

1.B – 11:00h -11:15h

1.C – 12:00h -12:15h

Prijam svakog razrednog odjela bit će organiziran u školskoj dvorani.

Učenik dolazi u pratnji jednog roditelja koji je dužan pridržavati se svih epidemioloških uputa (korištenje zaštitne maske, mjerenje tjelesne temperature prilikom ulaska u školsku ustanovu, dezinfekcija ruku, pridržavanje propisanog razmaka).

Najduže vrijeme trajanja prijama roditelja i upoznavanja roditelja s učiteljicom je 15min u skladu s uputama HZJZ-a.

Učiteljice će roditelje upoznati s organizacijom nastave te svim propisanim uputama i preporukama provođenja epidemioloških mjera u našoj školi.

Učiteljice će roditelju podijeliti udžbenike i druge obrazovne materijale za njegovo dijete te će roditelj potpisati izjavu o preuzimanju istih.

U razmaku između prijama različitih razrednih odjela, spremačice školske ustanove detaljno će dezinficirati školsku dvoranu.

Prvog dana škole učenici od 2. do 8. razreda trebaju doći po sljedećem rasporedu:

A SMJENA (JUTRO)

vrijeme trajanja nastave: 8:00h – 9:00h

 Vrijeme polaska putnika autobusom iz Arbanije: 7:15h

Vrijeme povratka putnika autobusom iz škole: 9:15h

B SMJENA (POPODNE)

Vrijeme trajanja nastave: 14:00h –15:00h

Vrijeme polaska putnika autobusom iz Arbanije: 13:15h

Vrijeme povratka putnika autobusom iz škole: 15:15h

Mole se učenici da ponesu školske torbe kako bi mogli preuzeti udžbeničke komplete.

Učenici koji koriste organizirani prijevoz autobusom, prilikom ulaska u autobus i za vrijeme čitave vožnje obvezni su nositi zaštitnu masku.

Prema preporukama HZJZ-a, učenici sjede na istom mjestu u autobusu prilikom dolaska i odlaska.

Preporučljivo je da se učenici podijele i prema područjima sjedenja, odnosno da učenici iz istog razrednog odjela sjede u istom predjelu autobusa.

Više pogledajte na stranicama škole: OŠ Petar Berislavić

OŠ MAJSTORA RADOVANA

U OŠ Majstora Radovana  nastava kreće 7. rujna uz osigurane uvjete za poštivanje svih propisanih mjera HZJZ-a te Ministarstva znanosti i obrazovanja .

CD smjena je jutro, a AB smjena popodne.

U ponedjeljak, 7. rujna, CD smjena je u školi u 8:00, a AB smjena u 9:00.  Autobus za Plano polazi u 8:40 i vraća se u 9:30. Autobusi za Arbaniju polaze u 7:40 i 8:40, a vraćaju se u 8:20 i 9:20. Ostale dane autobusi voze po ustaljenom rasporedu. U autobusima je obvezno nošenje maski.

Prijem prvaša je u 10:00 sati. Samo jedan roditelj može doći u pratnji djeteta i molimo držati razmak na dvorištu.

Mole se učenici da ponesu školske torbe kako bi mogli preuzeti udžbeničke komplete. Učenicima osmih razreda preporučamo uzeti i velike vrećice jer imaju 3 kutije (Tehnička kultura, Kemija i Biologija).

Prvi dan škole učenici moraju stajati u redu jedno iza drugog kod svoje oznake (broja, koji je napisan na podu).  Viši razredi u školu ulaze s igrališta, a niži iz dvorišta škole.

Pri ulazu učenici se razdvajaju hodnicima i stepenicama prema svojim učionicama.

UPUTE ZA RODITELJE/SKRBNIKE I UČENIKE

OPĆE UPUTE:

Odraslim osobama nije dozvoljen ulazak bez maske.

Zabranjen je ulaz osobama koje su bolesne ili u samoizolaciji.

U školu učenici dolaze sami ili u pratnji 1 roditelja/skrbnika koji ne smije ulaziti u školu, već dijete predaje/preuzima na ulazu.

Učenicima nižih razreda roditelji/skrbnici trebaju mjeriti temperaturu svaki dan i zapisati u bilježnicu koju dijete nosi sa sobom i daje na uvid učitelju.

Učenici viših razreda samostalno mjere temperaturu.

U slučaju povišene temperature (37,3°C i veća) učenici ne smiju dolaziti u školu, već se trebaju javiti ravnateljici/stručnoj službi škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

Za učenike nižih razreda preporučljivo je često pranje ruku, dok je za učenike viših razreda preporuka dezinficiranje ruku. U svim učionicama su stavljeni dezinficijensi, kao i u svim sanitarnim čvorovima.

Nakon ulaska u školu, učenici prolaze uvijek desnom stranom hodnika jedni iza drugih, nikako u grupi. 

Odlazak u wc je moguć pojedinačno i to prema dijelu zgrade u kojem su učenici smješteni. Ako se dogodi da je više učenika na hodniku, moraju se držati distance i čekati u redu.

MODEL NASTAVE I SATNICA

Osnovna škola Majstora Radovana odabrala je Model A, odnosno odvijanje redovite nastave u prostorijama škole, uz poštivanje fizičkog razmaka.

Učenici viših razreda i svi učitelji nosit će maske. Škola je kupila svima po dvije perive maske.

Satovi će biti skraćeni na 40 minuta, a veliki odmor na 15. Tijekom velikog odmora nema izlaženja iz škole te molimo roditelje/skrbnike i učenike da nose sa sobom marendu.

PRIJEVOZ UČENIKA

Učenici nižih razreda, koji koriste školski autobus, moraju nositi maske i sjediti uvijek na istom sjedalu.

Učenici iz istih odjeljenja sjede zajedno. Prema popisu putnika prijevoznik će odrediti sjedala.

Učenici viših razreda koji se voze javnim prijevozom također moraju imati maske.

Više pogledajte na stranicama škole: OŠ Majstora Radovana  

ZADNJE OBJAVE