25 C
Trogir
NaslovnicaSPORTNOVE MEDALJE S AMATERSKOG MMA TURNIRA ZA UNDERGROUND BLACK GYM

NOVE MEDALJE S AMATERSKOG MMA TURNIRA ZA UNDERGROUND BLACK GYM

U subotu, 07.10.2017. borci iz Undeground Black Gym-a su nastupili na amterskom MMA turniru u kavezu u Zagrebu sa 4 borca, Marko Milat, Marin Ljubica, Ivan Vukman i Krešimir Šego, te su se vratili kući sa 3 medalje, zlatom, srebrom i broncom…

Trener Ante Barada kaže da je jako zadovoljan sa postignutim rezultatima pogotovo jer je konkurencija dolazila iz top klubova poput Trojan Gym-a, ATT-a, Ban teama, Cromma gym-a i drugih koji imaju daleko najbolje uvjete za treniranje, sparring partnere, iskustvo ovakvih turnira…a momci iz Undergrounda su se nosili s njima bez ikakvih problema. Također ističe da je ovo bio i najbolje tehnički odrađen turnir njegovih momaka i da su pokazali ogroman korak naprijed u svim segmentima borbe, Marin Ljubica najviše u parteraškim tehnikama gdje je svoju diviziju osvojio isključivo submissionom (arm bar), kao i ogromnom srčanošću jer su borbe odrađivali iznimno agresivno i dominantno… Nažalost ta srčanost (ali i neiskustvo) ih je koštala i boljeg rezultata ali nastupili su ratnički, bezkompromisno, bez kalkulacija što nekada zna završiti porazom ali porazi su lekcije iz kojih će momci naučiti. Tu bi posebno istakao meč Marka Milata koji je morao nastupiti u starijem uzrastu gdje su momci stariji 2-3 godine i koji je meč odradio (on i njegov protivnik) sa otvorenim gardom i izmjenama udaraca u stojci u stilu ˝najluđih˝ mečeva u slobodnoj borbi poput onoga Don Frye vs. Takayama ili u stilu Wanderleya Silve gdje ili pogodiš ili budeš pogođen. Taj meč je bio posebno nagrađen pljeskom.

Ivan Vukman je bio standardno odličan u standardno najzahtjevnijoj kategoriji (vewlterweight) no ozljeda nosa ga je spriječila za bolji rezultat. Odlično je radio i stojku i parter (koji mu je do sada najviše štekao) te je Ivan za budućnost predviđen za borbe u top organizacijama u regiji.

Krešimir Šego zašlužuje posebnu pohvalu jer mu je ovo bila prva borba u životu i to nakon samo par mjeseci treniranja. Da stvar bude još veća nastupao je u heavyweightu za što trebaš imati i određenu ˝ludost˝ali Šego je to odradio kao da se bori već godinama.

I organizator turnira je vidio potencijal u našim momcima te je načelno dogovorena suradnja između njega i Underground Black Gym-a za buduće evente gdje će momci iz Undergounda nastupati u polu-profi i profi borbama što bi im trebala biti odskočna daska za još veći nivo… Trener Ante Barada kaže da odmora nema, da je ovo dodatni poticaj momcima da još napornije rade i da se već danas u dvorani počinju pripremati za novi turnir (na državnom nivou) koji ih čeka kroz max 2 mjeseca. Materijal imamo, trebamo ga malo izbrusiti i zasigurno možemo biti među najjačima u našim primarnim disciplinama u državi.

ZADNJE OBJAVE