12 C
Trogir
Srijeda, 7 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRNova COVID-19 pozitivna osoba iz Trogira korisnik je Doma za starije i...

Nova COVID-19 pozitivna osoba iz Trogira korisnik je Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije obratio se priopćenjem s najnovijim informacijama o koronavirusu u županiji.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Split preminula je jedna ženska osoba starije životne dobi (1922. godište) kojoj je poslijepodne tog dana stigao pozitivan nalaz na koronavirus. Preminula osoba nije bila korisnik doma za starije i nemoćne osobe, a bolovala je od niza kroničnih bolesti uključujući i bolest srca.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije, na području Splitsko dalmatinske županije od ukupno obavljenih 170 testiranja još je 20 osoba zaraženo koronavirusom.

Šest ih je iz Splita (od toga petero iz Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu), dvije su iz Kaštela (od toga jedna iz Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu), četiri iz Makarske, tri iz Solina (iz Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu), jedna iz Sinja (iz Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu), jedna iz Trilja (iz Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu), jedna iz Trogira (iz Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu), jedna iz Šestanovca (iz Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu) i jedna iz Zagvozda.

Svi ostali zaraženi su iz kontakata. Zaraženi korisnici Doma za starije i nemoćne su afebrilni i za sada nemaju pogoršanja svojih kroničnih bolesti. Među novozaraženima 17 osoba je iz samoizolacije.

Hospitalizirano je 87 osoba, a devetero ih se nalazi na respiratoru u KBC-u Split, od čega ih je šest iz Splitsko-dalmatinske županije, dvije iz Šibensko-kninske županije i jedna iz Dubrovačko-neretvanske županije.

U karanteni na Duilovu nalazi se 16 osoba, a 101 zdravstveni djelatnik nalazi se u samoizolaciji.

Na području Splitsko-dalmatinske županije na dan 15.04.2020. ukupno su 372 osobe zaražene koronavirusom.

Stanje u Trogiru na dan 15.04.2020.

“Prema posljednjim službenim podacima, u Trogiru je jedna nova COVID-19 pozitivna osoba, a radi se o štićeniku doma za starije i nemoćne iz Splita. Ukupno je u našem gradu 7 pozitivnih osoba te 41 u samoizolaciji. Apeliramo još jednom da se pridržavate propisanih mjera, da ostanete doma i socijalne kontakte svedete na minimum. Hvala!”, napisao je na službenoj Viber zajednici Grada Trogira zamjenik gradonačelnika te načelnik Stožera civilne zaštite Grada Trogira Viktor Novak.

ZADNJE OBJAVE