17.2 C
Trogir
Ponedjeljak, 25 listopada, 2021
NaslovnicaKULTURANoć muzeja u Muzeju grada Trogira - "Ča bi bilo, da je...

Noć muzeja u Muzeju grada Trogira – “Ča bi bilo, da je bilo” i “Mystery of History”

Umjesto tradicionalnog, zadnjeg petka u siječnju, Noć muzeja 2019. godine održat će se 1. veljače! Među brojnim muzejima i baštinskim ustanovama diljem Hrvatske, u ovoj manifestaciji sudjeluje i Muzej grada Trogira s prigodnim programom.

Atrij Muzeja grada Trogira u Noći muzeja obogatit će izložba radova nastalih u okviru Erasmus + projekta o povijesnoj i prirodnoj baštini “Mystery of History”. Projekt je to koji u razdoblju od 1. rujna 2017. do 31. ožujka 2019. godine provode Osnovna škola Primorski Dolac iz Primorskog Dolca i Osnovna škola kraljice Jelene iz Solina kao partneri iz Hrvatske, Osnovna škola Mladika iz Ptuja, kao partner iz Slovenije te talijanski Istituto Comprensivo Statale Alda Costa iz Ferrare i Direzione Didattica VIII Circolo Piacenza iz Piacenze. Vjerujemo da je ovaj projekt vrijedan vaše pažnje te da ćete sve sudionike razveseliti svojim dolaskom na otvaranje izložbe u atriju Muzeja grada Trogira 1. veljače u 18:30.

Program Noći muzeja u Trogiru obogatit će glumci Amaterskog kazališta Moreta iz Kaštela koji će svoje likove odigrati u humorističnom dramoletu “Ča bi bilo, da je bilo”. Ova predstava nastala iz pera i u režiji prof. Marije Meri Bradarić govori o ljudskom licemjerju i pohlepi koji mogu upropastiti i najbolje planove i ideje tako da se naposljetku sve sruši – kao kula od karata. Predstava “Ča bi bilo, da je bilo” počinje u 19:30 u Galeriji Cate Dujšin Ribar. Pripremite svoje dlanove za pljesak i grla za smijeh jer je dobra zabava zagarnatirana! 

Svi posjetitelji koji žele znati više, u 21:00 sat će moći krenuti u stručnu šetnju palačom Garagnin – Fanfogna te na taj način od kustosica saznati koje sve priče pričaju predmeti izloženi u stalnom postavu Muzeja grada Trogira, a i puno više…

Radno vrijeme Muzeja grada Trogira u Noći muzeja je od 18:00 do 23:00.

 

ZADNJE OBJAVE