12 C
Trogir
Srijeda, 20 listopada, 2021
NaslovnicaOstaloZABAVADječji zbor Trogir nastupio u KD Vatroslav Lisinski

Dječji zbor Trogir nastupio u KD Vatroslav Lisinski

Dječji zbor Trogir nastupio je u na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu. Festival se održao u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a uz Trogirane nastupili su još zborovi iz 20-tak hrvatskih gradova: Rijeke, Splita, Vrbovca, Paga, Šibenika, Karlovca, Kutine, Novog Vinodolskog, Siska, Krka, Samobora i Zagreba.

Mali Trogirani predstavili su se pjesmom „Funky“, za koju su sami osmislili koreografiju. Video nastupa Dječjeg zbora Trogir pogledajte ovdje.

Inače, Hrvatski dječji festival najmasovnije je okupljanje djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz cijele Hrvatske u tri ravnopravna umjetnička izraza: popularna dječja zborska pjesma te likovni i pjesnički izričaj.

Svojom koncepcijom ovo je jedinstveni dječji festival, koji svake godine okuplja oko tisuću sudionika, pri čemu se kroz rad sa djecom i stimuliranje prezentacije njihovih talenata i kvaliteta potiču razvojne mogućnosti i utire put stvaranju budućih pjevača, skladatelja, slikara i pjesnika.

U protekle 24 godine Festival je iznjedrio oko 500 novih dječjih pjesama, oko 1200 dječjih slika u likovnom segmentu festivala i oko 5400 poetskih radova malih literata.

ZADNJE OBJAVE