37 C
Trogir
NaslovnicaKULTURANoć muzeja: Trogirski sport od početaka do današnjih dana

Noć muzeja: Trogirski sport od početaka do današnjih dana

Trinaesta Noć muzeja održala se ovog petka diljem Hrvatske u brojnim muzejima, pa tako i u trogirskom, u kojem je organizirana osmi put zaredom. 

Ove godine manifestacija se odvijala pod olimpijskim geslom „Važno je sudjelovati“, a glavna tema bila je Muzeji i sport – brže, više, jače. Muzej grada Trogira i ovu je godinu odlučio posjetiti velik broj Trogirana i žitelja susjednih gradova i općina. 

Osim pedagoških radionica „Tica trkačica“ i tradicionalne tombole, košarkaškog turnira te  stručno vodstvo stalnim postavom, središnje događanje ovogodišnje trogirske sportske Noći muzeja bilo je premijerno prikazivanje kratkog dokumentarnog filma pod naslovom “Kratke priče iz trogirskog sporta”

-Film je naišao na velik odaziv posjetitelja i svi su ga lijepo prihvatili. Načela se tema koju bi trebalo nastaviti, kazala je ravnateljica muzeja dr.sc. Fani Celio Cega. 

Košarkaški turnir se igrao u sportskoj dvorani Vinko Kandija, a poredak je sljedeći: 

1. K.K. Trogir, Trogir

2. Š.K. “Dražen Petrović”, Šibenik

3. K.K. “Split”, Split

Najbolji igrač, strijelac turnira je Toni Bilić, K.K. Trogir. Više pogledajte na linku: KK TROGIR 

 Podsjetimo, sportska tema za Noć muzeja 2018. dodatno je bila potaknuta i činjenicom da će se Europsko prvenstvo u rukometu održati u Hrvatskoj od 12. do 28. siječnja, ali i skorašnjim Zimskim olimpijskim igrama u južnokorejskom gradu Pyeongchangu, koje će se održati od 9. do 25. veljače. 

Foto: IRM

{gallery}nocmuzeja8{/gallery}

ZADNJE OBJAVE