21 C
Trogir
NaslovnicaKULTURA"Noć knjige" u Gradskoj knjižnici Trogir

“Noć knjige” u Gradskoj knjižnici Trogir

Noć knjige, u svom se sedmom izdanju na temu ‘Budućnost knjige’ održala u čitavoj Hrvatskoj u više od 636 knjižnica, knjižara, kulturnih centara, škola, bolnica, muzeja i drugih ustanova.

Gradska knjižnica Trogir također je obilježila ovu manifestaciju, a osobit naglasak stavljen je na način na koji djeca vide budućnost knjige te kako bi mogla izgledati knjiga koju bi budući Zemljani željeli čitati.

Program je započeo u jutarnjim satima prigodnom izložbom “Knjiga u svemiru” na kojoj su svoje radove izložili polaznici dječjeg vrtića “Maslina”.

Poslijepodne je održana  projekcija animiranog filma “Fantastične leteće knjige g. Morissa Lessimorea” te likovna radionica na temu “Knjiga za budućnost” s učenicima OŠ “Petar Berislavić”.

Potom je uslijedilo  otvorenje izložbe radova mlade umjetnice Jelene Kuzmanić, učenice 6. razreda OŠ Majstora Radovana, koja crta otkad zna za sebe. Ovo joj je prva izložba, simbolično je nazvana „Izvan okvira“,  a može se razgledati u Gradskoj knjižnici Trogir do 5. svibnja .

Radovi kojima se predstavila publici, likovi su njenog unutarnjeg imaginarnog svijeta , neobično zreli i stilski ujednačeni za djevojčicu njene dobi. 

Program su nastupom upotpunili učenici Glazbene škole Josipa Hatzea: Nina Zhang na violini, Ivano Herceg na gitari, Klara Dodig i Ivan Piteša na klaviru. Jelenini radovi se mogu kupiti, a sav prihod će se donirati  u humanitarne svrhe . 

Foto: GKT i Joško Herceg

{gallery}nocknjige2{/gallery}

ZADNJE OBJAVE