7 C
Trogir
Petak, 21 siječnja, 2022
NaslovnicaOstaloZABAVANikola Pavičin: konkurencija je bila jaka, ali kad pjevaš o svom mjestu...

Nikola Pavičin: konkurencija je bila jaka, ali kad pjevaš o svom mjestu ništa nije teško

31. Tradicionalni dječji festival glazbe „MALI SPLIT“ održan je u nedjelju, 11. srpnja 2021. Dva dana prije predstavnike djece izvođača, goste i organizatore na čelu s utemeljiteljem festivala maestrom Jovicom Škarom primio je gradonačelnik Splita Ivica Puljak. Gradonačelnik je u nedjelju nakon otvaranja do kraja festivala vidnim zadovoljstvom pratio male pjevačice, pjevače i plesačice. Na kraju je predao i glavnu nagradu.

Prvu nagradu publike odnio je Nikola Pavičin iz Slatina, a nastupom su oduševili i Trogirka Lucija Čović te Dječji zbor Trogir. Posebni pljesak dobila je i Trogirka Gabrijela Buble, koja je čitala pozdrav upućen svima na Prokurativama.

Posebne gošće na ovogodišnjem Festivalu bile su članice zbora „Prognanici“ djece iz ratom pogođenih krajeva kojega je također utemeljio Jovica Škaro početkom Domovinskoga rata u rujnu 1991. kako bi djeci izbjeglicama olakšao kroz pjesmu i glazbu boravak izvan svojih napuštenih i razrušenih domova.

  • Na natječaj su stigle 124 skladbe iz različitih krajeva tako da nam nije bilo lako odabrati njih 23. Osim pjevača svaka izvedba je imala svoju plesnu skupinu s fenomenalnim koreografijama te je svaki nastup popraćen velikim pljeskom publike. Hrvatsko društvo skladatelja dalo je potporu svojim plaketama. Festival je protekao u izuzetnoj atmosferi i bio je to vatromet nota i stihova najljepših dječjih hitova. Čestitam Luciji, Dječjem zboru Trogir, a posebno Nikoli koji je dobio prvu nagradu publike. Koristim priliku da se zahvalim i Gradu Trogiru koji nam uvijek daje potporu, kazao je umjetnički voditelj festivala Jovica Škaro.

Nikola je osvojio prvu nagradu publike s pjesmom „Slatine“ čiji je autor Ivan Kadujar

  • Pjesma se svidjela publici i popraćena je velikim pljeskom, komentirao je svoju pobjedu Nikola dodavši kako je konkurencija bila jaka, ali kad pjevaš o svom mjestu ništa nije teško. Dječjem zboru Trogir priključio sam se od svoje šeste godine. Volim pjevati pjesme Vinka Coce, ali i sve ostale. Prvi nastup imao sam u Mostaru gdje sam osvojio drugo mjesto žirija. Imam još neke nagrade, ali posebno me veseli ova posljednja. U budućnosti se vidim gdje drugdje nego na pozornici, ponosno će Nikola Pavičin.

AL

ZADNJE OBJAVE