19 C
Trogir
Subota, 24 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRNAPOKON! OVOG VIKENDA EKSPLOZIJA SPORTA U TROGIRU

NAPOKON! OVOG VIKENDA EKSPLOZIJA SPORTA U TROGIRU

Sve je spremno za ovogodišnji TROGIR OUTDOOR FESTIVAL! Kako bi sve prošlo u najboljem redu, svoj maksimum daju službe u organizaciji: trogirska policija, vatrogasci, TZ Trogir, GDCK Trogir, MK „Nema presinga“, BK “Kairos”, sportski klubovi, Trogir Holding i Triatlon klub Split. Veliki je broj prijavljenih što pokazuje kako svima u ovoj situaciji nedostaje sporta, rekreacije i adrenalina. Imamo goste iz susjednih zemalja tako da nam je ovaj drugi festival sporta zapravo međunarodno natjecanje. Tu će biti predstavnici Slovenije, Italije, BIH, Makedonije, a dodatni pečat dat će sudjelovanje vrha Hrvatskog triatlon saveza.

Natjecat će se u kategorijama: SPRINT, SPRINT ŠTAFETA, SUPER-SPRINT TRIATLONIMA I AKVATLON UTRKAMA. Plivački dio odvija se ispred kule Kamerlengo, trčanje je oko starog grada, a biciklistički dio je kombinacija starog grada i otoka Čiovo.

  • Triatlon je jedan od najmlađih olimpijskih sportova, a mi smo od Hrvatskog triatlon saveza ove godine dobili organizaciju prvog kola Hrvatske triatlon lige. Oko 300 natjecatelja će ove nedjelje biti u Trogiru. Čitava priča kreće već u subotu s brifingom u 20:00 sati u Kuli Kamerlengo. Imamo 6 startova, prvi je AKVATLON u 11:00 sati koji je namijenjen za djecu od 7 do 11 godina. U 12:30 startaju KADETI dječaci i djevojčice do 15 godina, a u 14:30 kreće SPRINT TRIATLON koji je za starije od 15 godina do veterana. Tu je ekipa na čelu s vašim zamjenikom gradonačelnika Viktorom Novakom koji će se okušati u 375 metara plivanja, vožnji bicikle 20 kilometara i trčanju pet krugova oko stare jezgre u dužini 5 kilometara. Proglašenje pobjednika predviđa se oko 16:00 sati. TZ i Grad Trogir, koji su glavni organizatori, pripremili su poklone najboljima. Pošto smo ekološki osviješteni, izbacili smo metalne medalje tako da će najboljima biti podijeljene AMFORE koje su simbol našeg podneblja, a MEDALJE će biti izrađene od kamena, pojašnjava tajnik Triatlon kluba Split Ivan Pavić.

Prometovanje starom gradskom jezgrom bit će obustavljeno, a parkiralište Fortin zatvoreno od 12:00 do 16:00 sati. Mole se građani da do subote navečer izmjeste vozila koja se nalaze u pješačkoj zoni, cijeli plato od ureda Luke prema obali. Za triatlonce parking će biti omogućen na parkiralištu T1. Također, u periodu od 12:30 do 13:30 i 14:15 do 15:30 sati zatvaraju se ceste: TROGIR – OKRUG DONJI, TROGIR – NOVI MOST I STARA GRADSKA JEZGRA TROGIRA.

  • Zbog navedenog pozivam građane Trogira i Okruga na razumijevanje. Ako se slučajno nađu u jeku utrke, neka se zaustave i podrže natjecatelje jer je najveća nagrada aplauz i osmjeh. Svako naše turističko mjesto, koje želi razvijati kvalitetan turizam, treba razmišljati o sportskim segmentima. Sve više turista traži adrenalin, a Triatlon i Trail su sportske manifestacije na kojima se on diže do maksimalne razine. Zahvaljujući njima produžuje se turistička sezona, dodaje Pavić.
  • Organizacija je malo zahtjevnija jer po prvi put imamo prvenstvo Hrvatske u Triatlonu. Održat će se više utrka za različite skupine generacija. Ovim putem pozivam sve sugrađane da budu dio ove atrakcije, poručio je zamjenik gradonačelnika Viktor Novak.

Drugi dio Trogir Outdoor Festivala rezerviran je za TRAIL utrku 29.05. Trail i treking klub STRKA organizira MASTERS OF THE TRAIL utrku koja ima tri kategorije: 20km utrka FIRE, 10km utrka EARTH i 5km utrka WATER što znači da je prilagođena i profesionalcima i amaterima, zapravo svima. Početak i kraj utrke su na trogirskoj rivi, blizu kule Kamerlengo.

Sve informacije o festivalu možete pronaći na web stranici www.trogiroutdoorfestival.hr ili direktno kontaktirati na info@trogiroutdoorfestival.hr

Poslušajte cijeli razgovor tajnika Triatlon kluba Split Ivana Pavića za Gradski radio Trogir – voditeljica Ana Rožić

AR

ZADNJE OBJAVE