15 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRNajveća trogirska župa svečano obilježila blagdan svoje zaštitnice Gospe od Anđela

Najveća trogirska župa svečano obilježila blagdan svoje zaštitnice Gospe od Anđela

Blagdan Gospe od Anđela, Porcijunkula, svečano je proslavljen u istoimenoj župi u Trogiru.

Nakon procesije ulicama Travarice s kipom Gospe od Anđela, kojeg su nosili pripadnici župne molitvene zajednice, uslijedilo je središnje euharistijsko slavlje. Misu je predvodio voditelj Kuće susreta “Tabor” fra Ivan Matić, uz koncelebraciju dekana Trogirskog dekanata don Vinka Sanadera, župnika don Stipana Bodrožića te nekoliko svećenika dekanata i Splitsko-makarske nadbiskupije.

U propovijedi je predslavitelj misnog slavlja posebno naglasio kako je blagdan Gospe od Anđela važan za vjernike kako bi poput sv. Franje mogli doživjeti Gospodinovo milosrđe. Podsjetio je da se tada franjevci spominju obraćenja sv. Franje koje se dogodilo godine 1208. u Porcijunkuli.  

Fra Ivan Matić predvodio je i trodnevnicu pred sam blagdan pod geslom “Neka mi bude po tvojoj riječi!”, a pjesmom ju je uveličao slavljenički tim župne molitvene zajednice. 

Slavlje su nazočnošću uveličali brojni župljani i hodočasnici, a svečanost je pjesmom obogatio Župni zbor Gospe od Anđela. Svima koji su sudjelovali u proslavi najvećeg župnog blagdana na kraju misnog slavlja zahvalio je župnik don Stipan Bodrožić. 

Podsjetimo, franjevački samostan Gospe od Anđela u Trogiru, koji je ujedno prvi franjevački samostan u Hrvatskoj slavi ove godine 800. obljetnicu postojanja. Proslava je i u znaku izgradnje nove crkve i pastoralnog centra s dječjim vrtićem sv. Ivan Pavao II. 

Foto: Danijel Dane Rožić 

{gallery}gospaodandela18{/gallery}

 

ZADNJE OBJAVE